EXCLUSIV. Primarul din Tg. Jiu: „Avem o relație excelentă cu FCU, dar avea tot dreptul să refuze disputarea meciului!"

EXCLUSIV. Primarul din Tg. Jiu: „Avem o relație excelentă cu FCU, dar avea tot dreptul să refuze disputarea meciului!"

Marcel Romanescu a dezvăluit pentru Ediție.ro că îi pare rău că FCU nu a disputat partida cu Pandurii Tg Jiu.

1 marcel romanescu stadion targu jiu

Oficialii lui FC Universitatea Craiova s-au aflat toată săptămâna în contact cu omologii lor de la Pandurii Tg Jiu pentru a pune la punct toate detaliile disputării meciului amical cu gorjenii. Însă, condiția principală din partea alb-albaștrilor a fost ca jocul să se dispute pe terenul de iarbă a stadionului central. Ba chiar, șefii Științei erau dispuși să suporte și costurile închirierii arenei pentru acest joc dacă Pandurii nu ar fi putut să facă acest lucru. S-a propus în timpul acestei săptămâni chiar și varianta disputării meciul la Severin, dar gorjenii nu au dorit și au spus că meciul se va juca pe cochetul stadion din Tg Jiu.

Însă, când alb-albaștrii au apărut sâmbătă la stadion, gazonul era în marea sa parte înghețat, iar ulterior s-a vehiculat informația că Primăria nu mai permite disputarea jocului amical pe această arenă. Aceasta a fost explicația în prima fază a celor de la Pandurii. Gorjenii au propus imediat ca meciul să se joace pe terenul sintetic, dar Ovidiu Stângă nu a vrut din start să audă de o asemenea variantă, iar în cele din urmă s-a luat decizia anulării acestei partide.

Ediție.ro a reușit să ia legătura cu primarul din Tg Jiu, Marcel Romanescu, iar acesta a acceptat cu plăcere să ne ofere câteva precizări despre situația stadionului din Tg. Jiu. „ Îmi pare foarte rău că acest meci nu s-a jucat. Noi avem o relație foarte bună cu FC Universitatea Craiova, în special cu domnul Adrian Mititelu. Dânsul știe care sunt condițiile de la noi și vă pot spune că ne-a plătit mereu pentru tot ce a fost nevoie ca FCU să joace pe această arenă în campionat. Nu a întârziat niciodată cu plata către noi. Totul a fost plătit de către dânsul la termenul stabilit.

mititelu romanescu

Însă vreau să vă spun cum a stat treaba cu acest joc amical. Eu am aflat abia vineri, în jurul orei 14:00, când cei Pandurii au trimis o hârtie pentru ca să li se permită disputarea unui meci pe arena centrală. Am fost informat de către directorul nostru. Nici nu am știut că era vorba de un meci cu FC Universitata Craiova. Pandurii trebuia să plătească suma de 5.000 de lei. Atât este chiria pentru disputarea unui meci pe arena noastră. Asta este suma pe care a plătit-o domnul Mititelu cât a jucat FC Universitatea la noi.  Acești bani îi plătea și îi plătește și Viitorul Pandurii. În schimb, cu Pandurii Tg Jiu, cei cu care ar fi trebuit să joace FCU, am avut un proces. Ce s-a întâmplat? Ei au avut un contract până în martie 2020. Știți povestea cu gazonul, că era al lor, nu o mai reiau, dar acest contract a expirat și i-am pus să scoată și ei din buzunar suma de 5.000 de lei. Nu îi mai puteam lăsa să joace gratis. Avem controale și nu îi pot permite să mă trezesc cu Curtea de Conturi pe cap. Și așa au venit în control și am fost întrebați de ce Pandurii joacă gratis pe arena centrală. Le-am explicat că suntem într-un proces, iar acum acest proces s-a terminat, iar Pandurii a pierdut.

Ne-au dat în judecată după ce le-am pus în vedere că trebuie să plătească 5.000 de lei pe meci. I-am lăsat pe toată durata procesului să joace aici gratis, dar în final au pierdut procesul cu noi. Acum trebuie să ne dea câte 5.000 de lei pentru fiecare meci pe care l-au jucat gratis pe durata procesului, dar trebuia să ne plătească și pentru închirierea arenei pentru meciul amical. Vreau să știți că noi cei din Primărie nu am interzis celor de la Pandurii să joace meciul cu FCU că este terenul înghețat. A fost dreptul celor de la FCU să refuze să joace pe un astfel de gazon înghețat, dar dacă noi eram informați mai de la începutul săptămânii de către cei de la Pandurii, că vor să joace cu FC Universitatea un amical, poate că puteam să facem ceva ca gazonul să se prezinte cât de cât ok. Însă am fost informați abia vineri, în jurul orei 14.00. Repet, îmi pare rău că FCU nu a dorit să mai joace acest meci, dar a fost dreptul ei să refuze", a încheiat Romanescu.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 1, 2021-2022

Loc Echipă Pct
1. Sepsi OSK 42
2. FC Botoșani 41
3. FC Rapid 39
4. FC Universitatea 34
5. UTA Arad 33
6. CS Mioveni 31