Craiova își face face deja planuri pentru Liga 2

Neînvinsă în Liga a 3-a, FC U Craiova 1948 se pregătește deja pentru sezonului viitor, atunci când are mari șanse de a juca în cel de-al doilea eșalon competițional.

FCU oblemenco

FC U Craiova 1948 a pornit la drum cu gândul de a promova în cel de-al doilea eșalon, fiind cel mai ambițios proiect din Liga 3. Patronată de Adrian Mititelu și antrenată de Eugen Trică, este lider incontestabil în Seria 4, cu 22 de puncte, opt mai multe decât Chișineu Cris, echipa pe care o va înfrunta sâmbăta, 19 octombrie, începând cu ora 15:00. Teoretic pare un meci derby, fiind implicate primele două clasate ale Seriei 4 din Liga 3, dar în realitatea FCU nu are rival în campionat. Omul de afaceri care finanțează declara încă din 2018 că țintește revenirea în Liga 1 în 2020.

Investițiile făcute de-a lungul perioadei de vară au anunțat un sezon incendiar pentru FC U Craiova. După opt etape disputate, o singură echipă a reușit să o pună dificultate, Teuz Cermei. Scorul a fost egal intre cele două echipe, 1-1. Eugen Trică i-a montat repede pe “lei”, care au reușit sa câștige următorul joc, cu toate că echipa a jucat in deplasare. Marian Stoenac a adus trei puncte Craiovei, el fiind unicul marcator al victoriei cu LPS Deva, cea cu numărul șapte din acest sezon. Sunt rezultate normale, bugetul anunțat rivalizează cu cel al unei echipe de Liga 2. Un milion de euro este bugetul oltenilor pentru sezonul 2019/20, anunțat chiar de președintele Marcel Pușcaș, într-un interviu amplu acordat Gazetei Sporturilor.

Clasament Liga 3, Seria 4

  1. FC U Craiova 1948 – 22 puncte
  2. Chisineu Cris – 14
  3. Fortuna -14
  4. Flacăra Horezu -14
  5. Progresul Pecica – 14

Program dificil pentru “lei” în următoarele etape

Deși stă la adăpostul unui număr considerabil de puncte față de celelalte ocupante din Seria 4, pe FC U Craiova o așteaptă o perioadă dificilă. Va juca în următoarele trei etape cu echipele care se afla imediat în spatele ei. Astfel, testele cele mai grele se vor disputa la sfârșitul lui octombrie și începutul lunii noiembrie. În tot acest timp, urmează să le întâlnească pe Chișineu Criș (19 octombrie), Fortuna (26 octombrie) și Progresul Pecica (2 noiembrie).

Ca de fiecare dată, FCU a fost favorită în toate întâlnirile. Se poate observa asta și în oferta agențiilor de pariuri. De exemplu, la agenția de pariuri Unibet, cotele partidelor susținute de Trica & Co. au fost mereu favorabile, indiferent de locul unde s-a disputat partida. Cu siguranță așa o să fie și la sfârșitul săptămânii, atunci când “leii” vor juca acasă. În Liga a 3-a există uneori schimbări importante, multe echipe nu introduc pe teren cea mai bună garnitură când întâlnesc echipe net superioare, în dorința de a juca cu toate armele împotriva echipelor de același nivel. Acesta este și motivul pentru care cotele pentru Liga 3 la agențiile de pariuri sunt listate cu o zi înainte de primul meci.

Se schimbă tabăra, oltenii debuteaza pe una alt teren

Au fost zvonuri care anunțau că echipa se va muta de la Severin și până la urmă acestea s-au adeverit. Sâmbăta, 19 octombrie, oltenii vor debuta pe noul stadion de la Filiași, asta după ce au decis sa mute tabăra de la Severin. De-a lungul timpului echipa lui Adrian Mititelu a jucat pe mai multe terenuri. Când evolua în Liga a IV-a, FC Universitatea a jucat la 50 de km de Craiova, în comuna Celaru.

În cele opt meciuri jucate până în runda cu numărul 8 din sezonul actual, meciurile de pe teren propriu le-a disputat la Severin, pe stadionul Municipal. Se știa că echipa se mută după ce s-a anunțat într-un comunicat de presă. După remiza cu Cermei, președintele Marcel Pușcaș spunea că alb-albaștrii au în vizor si alte terenuri, printre care a fost enumerat si cel de la Filiaș.

FC U Craiova 1948 - Chișineu Criș, primul meci al oltenilor pe stadionul de la Filiași se va disputa sâmbătă. 19 octombrie, de la ora 15:00.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. Universitatea Craiova 16 42
2. CS Șoimii Lipova 16 29
3. CS Crișul Chișineu Criș 16 28
4. ACS Flacăra Horezu 16 27
5. ACS Progresul Pecica 16 26
6. ACS Dumbrăvița 16 23
7. CS Hunedoara 16 23
8. CSC Ghiroda și Giarmata 16 21
9. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 16 21
10. Fortuna Becicherecu Mic 16 20
X

Right Click

No right click