EXCLUSIV. Călin Cristea: "Trebuie să fim în față încă de la primele meciuri"

Cel puțin șapte echipe se vor bate pentru promovare, crede mijlocașul lui FCU.

200801 fcu viitorul pandurii 09 cristea

Călin, ai 32 de ani și ești unul dintre jucătorii cu experiență de la FC Universitatea Craiova, cum ai primit oferta de la Știința și cu ce gânduri ai venit la această echipă?

Am fost sunat de Mister, am fost dorit de dânsul. Mă bucur că am primit această ofertă, sper să avem un an foarte bun și să promovăm în Liga 1.

Are FC Universitatea Craiova forța să promoveze  în Liga 1? Condițiile pe care le-ai găsit la Știința sunt favorabile acestui scop?

Eu cred că da, avem condiții foarte bune. Lotul are valoare, cu mulți tineri și desigur, ne dorim foarte mult să promovăm.

200808 fcu farul 04 cristea pop

Faci pereche în fața apărării  cu tânărul  Pop, 19 ani, ce părere ai de acest jucător și cum vă înțelegeți pe gazon?

Este un tânăr cu certe calități, un jucător de valoare. Eu cred că va ajunge la un nivel foarte bun într-un an, maxim doi, dacă o ține tot așa.

Ai jucat în sezonul trecut împotriva Rapidului pe când erai la Reșița și ați câștigat în Regie cu 1-0, te-a surprins faptul că giuleștenii au ratat până la urmă promovarea?

Sincer, nu m-a surprins deloc faptul că au ratat promovarea. Nu i-am văzut chiar o forță, eu mă gândeam că vor termina undeva pe locul 4, poate 5. Cel mai mult mi-au plăcut UTA și Turris, mi s-au părut cele mai bune echipe din Liga a doua.

200808 fcu farul 20 cristea

Din campionatul următor de Liga 2, FCU se va lupta cu Rapid, Petrolul, U Cluj, cum vezi lupta pentru promovare și ce părere ai de astfel de meciuri?

Vor fi meciuri tari, într-adevăr. Probabil, ca și anul trecut, șapte-opt echipe vor fi în față și se vor lupta pentru promovare. Pentru noi sunt foarte importante primele etape, să începem foarte bine și să ne impunem jocul. Să fim în față încă de la primele partide.

Ce părere ai de lotul lui FCU, sunteți câțiva jucători cu experiență la echipă, dar și câțiva tineri de perspectivă, crezi că va reuși Eugen Trică să închege o echipă puternică și să prindă locurile direct promovabile?

Asta ne dorim cu toții. Într-adevăr, sunt și jucători tineri dar și câțiva cu experiență, noi muncim să închegăm o echipă și ne dorim să avem rezultate.

200729 FCU Ripensia 02 cristea

La Reșița obișnuiai să execuți și lovituri libere, vei încerca să faci acest lucru și la FCU?

Probabil voi încerca. Aici mai sunt jucători care execută cu piciorul stâng, cum e Stoenac, dar pe la toate echipele la care am jucat am executat și aceste faze fixe.

În urmă cu patru ani ai jucat la Racing Beirut, cum a fost experiența în acel oraș. Te-ai mai duce să joci vreodată în Liban, ținând cont că  în  urmă cu câteva zile acolo fost o explozie în care au murit peste 135 de oameni și sunt peste 5.000 de răniți?

A fost o experiență de viață, am stat doar o jumătate de an acolo. Antrenorul echipei era român (n.r. – Eugen Moldovan) și de aceea am ales să merg la Beirut, pentru șase luni. Totuși, acum nu cred că aș mai răspunde favorabil unei asemenea oferte.

200728 16 cristea

Te mai gândești totuși să prinzi un transfer de la FCU în străinătate?

Nu mă duc așa departe, eu mă gândesc să fiu sănătos și să îmi ajut cât mai mult echipa în cursa de anul, pentru promovare.

Ce părere ai de Peluza Sud 97 și dacă crezi că o să conteze pentru FCU faptul că în campionatul următor suporterii nu pot intra o perioadă pe stadioane?

Cam da, la început sigur o să jucăm fără spectatori și ne vor lipsi. E altceva când joci cu suporterii în spate. Sperăm ca în câteva luni să se revină la normal și fanii să fie primiți pe stadioane.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova