EXCLUSIV. Claudiu Dragu: "Am venit să ajung în Liga 1 cu Universitatea!"

Claudiu Dragu, 28 de ani, a jucat în patru meciuri pentru FC Universitatea Craiova în cantonamentul din Antalya, reușind până în prezent trei goluri și o pasă de gol.

Atacantul oltenilor a dezvăluit pentru Ediție.ro că ar putea să facă fără nicio problemă pereche în atacul Științei și cu Claudiu Bălan.

200208 01 dragu

Claudiu, ai ajuns în vara anului trecut la FC Universitatea Craiova, cum a fost turul campionatului pentru tine?

Când am mers în Austria cu echipa am avut o accidentare la umăr, care m-a făcut să pierd un pic din pregătire, iar echipa cam era deja făcută. Am jucat un meci, am dat și un gol, dar apoi nu știu ce s-a întâmplat și nu prea am mai evoluat. Însă acum îmi doresc să mă pregătesc foarte bine aici în Antalya, să încep să joc și eu meci de meci și să marchez. Am dat trei goluri și o pasă de gol în amicale. Consider că sunt pe drumul cel bun și vreau să revin la forma pe care o aveam până să mă transfer la Universitatea.

Vrând, nevrând, pe postul tău te lupți cu Claudiu Bălan, unul dintre căpitanii echipei, cum vezi concurența cu acest fotbalist?

Eu nu o văd ca pe o concurență, deoarece până la urmă trebuie să joace cine este mai în formă dintre noi. Dar vreau să vă spun că eu pot să joc și alături de Bălan în atac. Putem face amândoi pereche în atacul Științei.  El este un atacant foarte bun și este și prietenul meu. Nu trebuie neapărat să joc eu vârf împins. 

Personal, consideri că pregătirea din Antalya merge mult mai bine pentru tine față de cea din vara anului trecut, din Austria?

Absolut! Țin să îi mulțumesc pe această cale domnului Dan Vasilică. Este un profesionist sută la sută. A avut grijă de noi și în vacanța de iarnă. Mi-a dat un program de urmat și m-am întors cu o poftă mare de fotbal, iar aici în Antalya ne pregătește foarte bine. Simt, când intru pe teren, că nu îi sunt inferior fizic niciunui adversar.

200202 02 fcu ripensia rogoveanu dragu

Ai jucat și la Turris Măgurele, ai marcat 11 goluri pentru această echipă până să semnezi cu FCU, ce a avut în plus fosta ta echipă față de Știința de a reușit să promoveze?

Așa este. Am marcat 11 goluri la Turris, dar vreau să știți că mi-am dorit foarte mult să joc la Universitatea Craiova. Am vrut să vin la această formație pentru că îmi doresc din tot sufletul să ajung cu Universitatea Craiova în Liga 1 și vreau să fiu golgheterul Ligii 1 în tricoul acestei formații de mare tradiție din România. Ce a avut Turris în plus? Valoric eram sub Universitatea Craiova, dar eram prieteni între noi și trăgeam unul pentru altul.

Ce îți dorești personal din returul campionatului?

Simt că pot mult mai mult și îmi doresc să intru să joc. Vreau să marchez cât mai multe goluri pentru Universitatea Craiova. De asta mă pregătesc aici în Antalya. Dau sută la sută și la antrenamente și ați văzut că și la amicale dau totul pe teren. Nu am venit la Universitatea Craiova doar să mă antrenez.

200129 G 17 dragu

Ce relație ai cu antrenorul Eugen Trică?

Mister este un antrenor bun. Am o relație antrenor-jucător, una ok. Încerc să fac la antrenamente ce ne cere dânsul și să îi pun în aplicare ideiile. Eu cred că se poate baza pe mine.

Cum crezi că o să fie returul campionatului pentru voi?

O să vedeți că toate echipele își vor da viața pe teren când vor juca împotriva noastră. Noi suntem Universitatea Craiova, chiar și echipa de pe ultimul loc va trage tare împotriva noastră. Însă noi de asta suntem aici, să ne pregătim foarte bine și să câștigăm toate meciurile.

Ai mai avut vreodată ocazia să te transferi la FC Universitatea Craiova?

Da! Am mai avut ceva contacte cu această echipă. Mi-am dorit foarte mult să vin la Universitatea încă după ce s-a reușit promovarea din Liga a patra în Liga a treia, dar nu s-a mai perfectat transferul, probabil cineva nu m-a dorit. Nu știu cine. Însă vreau să știți că și atunci când eu eram golgheter la Turris mi-am dorit mult să vin la Universitatea. În cele din urmă am reușit și sper să ajut și eu echipa asta jucând.

200208 02 dragu

Cu patronul echipei, Adrian Mititelu, ai discutat?

Da! Am discutat cu dânsul, iar acest om este probabil cam singurul patron dintre cei din România care riscă și își bagă banii săi în fotbal. Mi-a dat de înțeles că este un om foarte bun. Din partea mea, domnul Adrian are toată stima și tot respectul pentru ce face față de noi. Avem salariile la zi. Avem toate condițiile, pe care mulți jucători din România și-ar dori să le aibă, iar noi trebuie să îi întoarcem toate aceste lucruri printr-un fotbal bine jucat și prin rezultate.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova