EXCLUSIV. Ciucă, mesaj înainte de retragere. "Doresc să rămân la Universitatea"

Mădălin Ciucă se va retrage din activitate la meciul cu Flacăra Moreni.

CIUCA 6

Unul dintre dintre cei mai experimentați jucători din lotul Științei, Mădălin Ciucă, 36 de ani, a dezvăluit pentru Ediție.ro că va discuta cu Adrian Mititelu posibilitatea rămânerii sale în cub după ce va pune punct activității de fotbalist la finalul meciului cu Flacăra Moreni.

Mădălin, vineri, după finalul meciului cu Flacăra Moreni îți vei încheia cariera de fotbalist, ce simți?

Îți dai seama că mă doare sufletul că termin activitatea de fotbalist, dar asta este viața noastră. Am avut o activitate de peste 25 de ani, dar acum vârsta nu iartă pe nimeni.

Deși nu este bine să vorbim despre regrete, totuși ai vreun regret acum la final de carieră?

Mă doare enorm că nu am promovat în Liga 2. Deși mulți probabil se gândesc că eu luasem decizia retragerii încă din iarnă, totuși în Antalya mi-am dat seama că încă mai pot să alerg. Însă la începutul campionatului a venit acea accidentare, iar apoi a venit și suspendarea. După ce am văzut că am pierdut șansele la promovare am luat hotărârea să termin cu activitatea de fotbalsit la sfârșitul acestui campionat.

Foarte mulți suporteri doresc ca tu să rămâi în cadrul clubului alături de Marcel Pușcaș și Robert Săceanu, ce părere ai?

Nu pot să stau acasă departe de fotbal. Este adevărat că acum voi sta și cu familia mai mult, dar trebuie să discut cu domnul Adrian Mititelu și să îl întreb dacă este o posibilitate ca eu să rămân în cadrul clubului și dacă pot să să îi ajut cu ceva. Însă este clar că îmi doresc să rămân la Universitatea.

Mădălin, apropo de ratarea promovării, unde crezi că s-a greșit?

Nu poți să dai vina doar pe un singur om. Suntem toți vinovați, iar eu spun că este și vina noastră a jucătorilor. Consider că am pierdut prea multe puncte aiurea cu echipe din partea a doua a clasamentului. Am pierdut acea restanță cu Astra, iar eu cred că nu trebuia să pierdem jocul ala niciodată. Am pierdut puncte în tur cu Voluntari, apoi cam totul s-a rupt după egalul de la Bradu. Nu aveam sub nicio formă voie să ne încurcăm acolo.

MITITELU

"Adrian Mititelu suferă enorm că nu jucăm în Craiova"

Ce trebuie făcut ca de la anul să nu se mai rateze promovarea?

În primul rând trebuie găsită o modalitate să se joace în Craiova. Noi pierdem foarte mulți suporteri la Severin, dar am înțeles că domnul Adrian Mititelu va demara proiectul pentru costrucția unui nou stadion în Craiova. Sunt convins că dânsul este primul care suferă cel mai mult ca echipa noastră nu joacă în Craiova, iar eu vă spun sincer că nu este normal ce ni se întâmplă și ce i se întâmplă dânsului. Omul ăsta a băgat și bagă din nou foarte mulți bani în fotbal. Uitați și voi unde a dus aparția a două echipe. Nu este normal ca oltenii să se bată între ei pe străzi. Eu nu știu de ce nu s-a înțeles faptul că noi suntem Universitatea Craiova. Ați văzut și voi cum a arătat stadionul Ion Oblemenco la acel meci dintre noi și CSU. Și vreau să vă spun că dacă atunci noi aveam jumătate din condițiile pe care ni le-a pus acum la dispoziție patronul nostru, păi noi promovam la pas în 2014.

De actualul lot ce părere ai?

E clar că se vor face niște transferuri, dar și cei care rămân în continuare la echipă trebuie să arate că au acumulat un an în plus de Liga 3 și știu acum pe ce terenuri se duc și unde vor juca. Trebuie să treacă peste ratarea promovării și trebuie să se gândească doar la viitor.

Crezi că se va mai putea naște o generație precum cea din care ai făcut parte tu, Dorel Stoica, Florin Costea, Dina, Bornescu, Săceanu, Dănănae......

Să nu îi uiți pe Prepeliță, pe mai tinerii Mihai Costea, Gângioveanu. Găman, Silvică Lung, Firțulescu. A, sau să nu îi uiți și pe australienii Mitchell, Baird, Rose, Dilevski. Și ei ne-au ajutat la vremea aia. Am avut o generație foarte bună, care în 2009 putea să joace în cupele europene. Eu plecasem la Bistrița în 2008.

Pentru suporteri ce mesaj ai?

Pe cei care vor putea să vină la meci îi aștept vineri la Severin. Însă celor care nu pot să vină le transmit multă sănătate și îi asigur că îi înțeleg. Însă le mulțumesc din suflet pentru aprecieri tuturor suporterilor adevăratei Universitatea Craiova. Le mulțumesc băieților din Peluza Sud 97, dar și suporterilor noștri din toată țara.

 

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova