Călin, file din istoria arbitrajului românesc. FC Botoșani-FC Universitatea, 4-1

Iulian Călin a avut o prestație jalnică în partida de la Botoșani.

240414 botosani fcu calin

Fotbalul românesc a avut arbitri de top, Rainea, Igna, Crăciunescu, Porumboiu, cei cu care ne mândrim și acum. Îl are în zilele noastre și pe Ovidiu Hațegan, cel care ar merita cu prisosință șansa de a arbitra la un turneu final. Dar, din păcate pentru suporterii olteni, fotbalul românesc îl are și pe Iulian Călin, cel pe care în mod sigur jucătorii lui FCU nu vor să îl mai întâlnască pe teren pe la niciun meci.

FCU s-a deplasat la Botoșani cu gândul doar la victorie, dar totul s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru Știința, trecând de la extaz la agonie, după ce Iulian Călin a acordat în repriza a doua o lovitură de la 11 metri inexistentă pentru Botoșani și l-a trimis total aiurea la cabine pe Chițu, min 70.

Echipa lui Trică s-a apărat sus și a ținut Botoșaniul departe de poarta lui Gurău în permanență în primele 45 de minute ale jocului. Doar că arbitrul central Iulian Călin era "să o comită" încă din prima repriză în favoarea gazdelor, atunci când a fost foarte aproape să acorde o primă lovitură de la 11 metri pentru Botoșani, anulată ulterior după chemarea sa la monitor de către cei din camera VAR. 

240414 botosani fcu blanuta

Dar FCU și-a văzut de jocul bun de până atunci și a marcat la doar câteva minute distanță prin internaționalul U21, Blănuță, min 21. Și o mai putea face de încă două ori prin Chițu, dar atacantul Științei l-a „iertat" de fiecare dată pe Ducan.

Cum moldovenii nu jucau nimic pe atac, la cabine s-a intrat cu Știința în avantaj doar cu un gol. Din păcate! Și nu a fost deloc suficient pentru că în repriza a doua Călin începe show-ul.

În minutul 58, politicianul PNL Călin o „pune" botoșănenilor pe punctul cu VAR, după ce a revăzut faza la monitor, deși se observa că nu este niciun indiciu clar de lovitură de la 11 metri în urma contactului dintre Lekiatas și jucătorul moldovenilor. Lopez marchază iar Călin își continuă numărul în minutul 71 după ce îl trimite total aiurea la cabine pe Chițu, în urma unul fault de cartonaș galben pentru atacantul oltean văzut doar de el.

240414 botosani fcu chitu

De atunci, totul s-a rupt pentru Știința, Botoșani a preluat inițiativa și a mai marcat de trei ori prin Mailat, Lopez și Florescu. FCU pierde nemeritat acest meci, iar acum partida cu Dinamo este una aproape decisivă în menținerea șanselor macar pentru salavarea de la retrogradare prin prinderea unui loc de baraj.

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, Miron, Țigănașu – G. David, Dican, I. Filip – Mouaddib, E. Lopez, Ofosu
Rezerve: Kukic, Petro, E. Florescu, L. Fulop, Mailat, Aldair, Gligor, Șeroni, Adams, Kaprof, Mitrov, Margiotta
Antrenor: Bogdan Andone

FCU CRAIOVA: Gurău - Compagnucci, Lacroix, Lekiatas, Padula - D. Albu, V. Pop - Baeten, Chițu, Sidibe - Blănuță
Rezerve: R. Popa, Kvakic, Mascarenhas, R. Negru, V. Achim, Blidar, M. Ilie, Bahassa, Ibrahim
Antrenor: Eugen Trică

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28