EXCLUSIV. Bobi Verdeș: „FCU nu mai are timp de pictat pe teren. La Botoșani trebuie să joace cu determinare și la sacrificiu!"

Bobi Verdeș le ține pumnii strânși alb-albaștrilor în meciul de la Botoșani.

bobi verdes

FC Botoșani - Fotbal Club Universitatea se va disputa duminică, cu începere de la ora 13:30. Ediție Specială a stat de vorbă cu Bobi Verdeș, fost antrenor la ambele echipe, iar acesta ne-a vorbit despre meciul respectiv, dar a recunoscut că inima lui bate pentru FCU.

Vă dați seama că la acest meci sunt cu inima și sufletul alături de FCU. Nu am cum să nu fiu lângă echipa la care eu am jucat, că eu la FCU am jucat, nu la CSU. Dar doresc din tot sufletul ca actualii jucători să conștientizeze de situația în care au ajuns și să intre pe teren la Botoșani și să mănânce din gazon. Vreau să văd dorința aia oltenească de a juca până la sacrificiul suprem. Aici e vestiarul Craiovei. Îmi doresc ca ei să alerge unul pentru toți și toți pentru unul.

Am văzut și declarațiile lui Eugen Trică de la sfârșitul meciului de la Iași. Iar Eugen are dreptate. Echipa nu mai are timp acum să înceapă jocul de la portar. FCU nu mai are timp acum de pictat pe teren. Nu mai ai timp de fotbal spectacol. Nu! În aceste ultime meciuri trebuie atitudine, dăruire și sacrificiu. E bine că nu s-a mai primit gol. Eu am lucrat la FCU cu o mare parte dintre acești jucători și ei sunt jucători foarte buni.

Însă, poate că în acest campionat s-au aplecat prea mult asupra laudelor primite de la oamenii din fotbal și au neglijat unele lucruri. Au căutat mereu să joace fotbal spectacol, mereu peste adversar, iar unele lucruri tactice din apărare le-au cam neglijat. De aia s-au primit și foarte multe goluri. Însă, e clar că FCU nu are un lot pentru locul în clasament în care se află în acest moment.

Dar, acum am văzut la Iași pe banca lui FCU un antrenor care se agită și își ține permananent jucătorii concentrați la joc. Contează enorm acest lucru. Jucătorii trebuie să simtă pe cineva cu autoritate pe bancă. Iar Eugen Trică mai are o calitate. Știe să le vorbească jucătorilor și are abilitatea aia de a-i face să se unească într-o familie. El e un oltean adevărat. FCU aici a suferit în acest campionat. Se pare că jucătorii nu au fost o familie, iar acum pe teren în situația în care te afli în clasament de acest lucru ai nevoie. Ai nevoie de unitate.

Jucătorii nu trebuie să mai stea ca să aștepte de la Bauza minuni. Pepe e unul dintre cei mai buni jucători din campionat, dar trebuie înțeles și el cu unele lucruri, iar jucătorii trebuie să se ajute între ei mai mult. Este în joc munca lor dar și banii pe care patronul i-a băgat în fotbal. Au condiții foarte bune de pregătire și de salarii. Eu am antrenat la FCU și știu ce vorbesc. E dureros și pentru Adrian Mititelu că trece cu echipa prin ceea ce trece acum, iar jucătorii trebuie să se trezească și să dea totul pe teren. Eu când jucam pentru Universitatea Craiova tremura carnea pe mine. Îmi venea să mănânc din adversari. Nu pot uita nici acum meciul ăla cu Steaua.

bobi verdeș

Am fost antrenor și la Botoșani, iar FC Botoșani are abilitatea să se unească în astfel de situații grele și am văzut că suporterii au revenit pe stadion la ultimele meciuri. Au început bine cu Bogdan Andone, dar apoi nici Botoșani nu a mai continuat pe aceeași linie și cam pierd din nou puncte. După părerea mea FC Botoșani își va juca ultima carte în meciul cu FCU, chiar dacă mai sunt totuși câteva meciuri de jucat.

Dacă FCU bate la Botoșani, atunci FC Botoșani e cam pa din Liga 1. Dacă FCU câștigă la Botoșani și bate și pe Dinamo, atunci după părerea mea FCU poate să rezolve chiar salvarea directă de la retrogradare. Dacă o să câștige doar patru puncte din meciurile cu Botoșani și Dinamo, atunci îți cam rezolvi ajungerea la baraj, acolo unde FCU pornește clar favorită cu orice echipă din Liga 2. Le voi ține pumnii strânși la Botoșani și sper din tot sufletul ca FCU să câștige acest meci. Se poate băieți. Aici e Craiova!", a spus Verdeș.

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28