Victorie în stil italian. Oțelul-Fotbal Club Universitatea 1948, 1-0

Oțelul Galați a învins FCU, 1-0.

bauza galați

Știința a mers la Galați cu gândul la victorie, dar socoteala de acasă a „juveților" nu s-a potrivit și cu cea din târg. Dorinel Munteanu a ordonat elevilor săi un presing sus încă din primele minute ale jocului, iar costrucția leilor din Bănie a avut de suferit pe toată durata partidei. 

Oamenii din față ai Științei au avut puține ocazii de gol în acest meci din cauza lipsei paselor bune. Singurul din tabara alb-albaștrilor care a mai încercat să facă ruperi de ritm și pătrunderi incisive a fost Pepe Bauza, dar prea puțin pentru ca FCU să emită pretenții la Galați.

achim galați

La pauză s-a intrat la egalitate pe tabela de marcaj și se observa foarte bine că FCU intrase într-un joc de luptă și uzură împotriva Oțelului. Astfel, era clar că cine va marca primul gol va câștiga și meciul, iar acest lucru s-a și adeverit.

Padula este surprins cu o minge peste el în adâncime, îl scapă pe Macial, iar fotbalistul gălățenilor îi centrează perfect lui Bodișteanu și Oțelul înscrie golul victoriei, în minutul 66.

Știința încearcă egalarea, dar în atac Chițu s-a simțit în acest meci ca peștele pe uscat, după ce a jucat atât în dreapta, cât și în stanga, dar și în centrul ofensivei.

Până în final nu s-a mai întâmplat nimic pe tabela de marcaj, deși Chițu și Jibril au avut două șanse de gol pentru olteni. Oțelul câștigă toate cele trei puncte ale disputei de pe malul Dunării și trece peste FCU în clasament, 31 de puncte.

Oţelul Galaţi: R. Stoian  - Zhelev, J. Cisse, Lovric, Miguel Silva - J. Lameira (80 Adăscăliţei) - Cisotti, Teles (56 Zivulic ) - Maciel (85 Jardan), Al. Pop (56 Rusevic), Bodişteanu(85 R. Tănasă). 
Antrenor: Dorinel Munteanu 

FCU Craiova: Gurău - Negru, Lekiatas, Lacroix, Padula - V. Achim, Dr. Albu (89 Jibril) - Baeten (46 Bahassa), Bauza, Chiţu - Blănuţă (80 Blidar). 
Antrenor: Giovanni Costantino

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 23 Februarie 2024
AFC Hermannstadt vs FC Universitatea
17:00
Marți, 27 Februarie 2024
FC Universitatea vs Poli Iași
16:15 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Sâmbătă, 2 Martie 2024
UTA Arad vs FC Universitatea
14:00 | Arad

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
9. Universitatea Cluj 34
10. Sepsi OSK 33
11. Oțelul Galați 31
12. FC Universitatea 30
13. FC Voluntari 27
14. Poli Iași 27