Cămătaru: „FCU e capabilă să bată pe oricine!" Ce spune de Kovacic, Duarte, Lacroix, Bauza, Chițu și Blănuță

Rodion Cămătaru a spus pentru Ediție. ro că a venit vremea ca FCU să câștige împotriva echipei lui Gigi Becali.

blănuță gol fcsb

De la ora 20:45, Fotbal Club Universitatea 1948 întâlnește FCSB în ultima rudă a grupei C din Cupa României, meci în care ambele echipe își joacă accederea în sferturi.

Fostul mare atacant al Universității Craiova, Rodion Cămătaru, 65 de ani, a vorbit pentru Ediție.ro despre partida dintre cele două formații, precum și despre fotbaliști care au fost sau încă mai sunt la FCU.

"În fotbal nu există niciodată. În acest sport tot trebuie să se întâmple ceva cel puțin o dată. Iar eu vă zic că FCU este capabilă să bată pe oricine.  A venit vremea ca FCU să câștige în sfârșit și împotriva Stelei. Deși poate că echipa lui Gigi Becali pleacă favorită pe hârtie, totuși meciul se va tranșa și juca acolo pe teren.

FCU a pierdut mult prin plecările lui Kovacic și Duarte, iar eu stau acum să mă gândesc ce apărare ar fi putut să aibă Craiova cu acești doi jucători, nu? Plus că a venit și Lacroix în lot, iar dacă băieții ăștia trei se aflau în același timp în lotul Craiovei, atunci FCU avea fără probleme cea mai bună apărare din România. Ăștia trei îi consider cei mai buni fundași centrali care au jucat sau joacă în România.

220731 fcsb fcu 17 bauza

Nici adversarea Craiovei nu trece printr-o pasă așa bună, iar eu mă aștept ca Bauza să își revină și să îi întoarcă lui Mititelu toate lucrurile astea pe care Adrian le-a făcut pentru el. Bauza este un fotbalist argentinian, iar acest timp de jucători, mă refer la cei sud-americani, este total diferit față de cei europeni. Însă, Mititelu a încercat să îi ofere toate condițiile de performanță lui Bauza la FCU, deși mulți spun că poate s-a cam grăbit cu unele lucruri, dar Adrian este cel care este cu ei acolo. Iar el este singurul care știe ce este cel mai bine pentru băieții lui. Noi ăștia din afară ne putem da doar cu părerea.

chițu dawa

După părerea mea, Bauza e cam dator lui FCU în acest campionat, iar lui îi trebuie cât mai repede un meci mare făcut ca să își recapete încrederea în forțele sale. Decar ca Bauza nu prea vezi prin prima noastră ligă, lucrul ăsta e clar. Mă întrebi și de atacantul Blănuță? Să știi că Mititelu nu trebuie condamnat că mizează acum pe Blănuță. Puștiul ăsta e un jucător de mare perspectivă, iar fotbalul românesc duce lipsă de jucători de acest profil. El e mult mai tânăr ca și Chițu și e un jucător care dacă tu îl crești bine, pe viitor poți să obți o sumă bună de transfer pe el. Îl văd cu mingea la picior mai rapid ca Compagno, iar voi știți că jucătorii ăștia cu gabarit nu prea au viteză. Trebuie avut răbdare cu el și trebuie să i se arate că lumea are încredere în el. E clar și că Aurelian Chițu nu mai joacă acum pe postul ăla din care a dar opt goluri, dar el este un fotbalist cu experiență și sunt sigur că se poate acomoda pe orice poziție în atac", a spus Cămătaru.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 23 Februarie 2024
AFC Hermannstadt vs FC Universitatea
17:00
Marți, 27 Februarie 2024
FC Universitatea vs Poli Iași
16:15 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Sâmbătă, 2 Martie 2024
UTA Arad vs FC Universitatea
14:00 | Arad

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
9. Universitatea Cluj 34
10. Sepsi OSK 33
11. Oțelul Galați 31
12. FC Universitatea 30
13. FC Voluntari 27
14. Poli Iași 27