EXCLUSIV. Bornescu: „Mititelu nu ne-a cerut niciodată să ne dăm la o parte. Rotaru ar face bine să scoată dovezile!"

Mircea Bornescu a reacționat la acuzele lui Mihai Rotaru.

1 mircea bornescu

Între Adrian Porumboiu și unul dintre acționarii celeilalte echipe din Bănie a început un război al declarațiilor, cel care l-a făcut pe Mihai Rotaru să arunce cu noroi în imaginea lui FC Universitatea Craiova.

"Să nu uităm Vasluiul cum a cumpărat meciul din Bănie ca să meargă în UEFA. Atunci vorbim cu astfel de oameni.  Nu pot să-mi dau seama dacă se putea sau nu se putea dădea al doilea galben la Bancu. Domnul Porumboiu nu are ce să vorbească despre noi", a acuzat Rotaru la Fanatik Superliga. Meciul la care face referire Rotaru este partida dintre FC Universitatea Craiova-FC Vasului, 0-1, vara lui 2009, meci care s-a jucat cu calificarea pe masă în cupele europene

Ediție.ro a luat legătura cu Mircea Bornescu, portarul titular al Universității de la acea vreme, iar acesta a respins categoric afirmațiile afaceristului bucureștean.

Este păcat că se aruncă cu noroi în generația noastră, iar acel meci nu a fost vândut niciodată de către Universitatea Craiova sau Adrian Mititelu. Cine îl cunoaște bine pe domnul Mititelu știe foarte bine că am dreptate. Acest om este prea orgolios ca să se preteze vreodată la așa ceva, iar nouă niciodată, dar niciodată Adrian Mititelu nu ne-a cerut să ne dăm la o parte din fața vreunei echipe.

Acel meci a fost apogeul generației mele de la Știința, iar Universitatea a fost foarte aproape de calificarea în cupele europene. Ne doream mult să ajungem în cupele europene.  În plus, acel meci l-am jucat cu stadionul arhiplin. Cine credeți că era nebun să se preteze la așa ceva? Adrian Mititelu și noi ne-am dorit enorm să facem performanță la Universitatea, ia Mihai Rotaru ar face bine să scoată dovezile. Iar dacă vorbește din auzite, atunci așa putem să vorbim mulți vrute și nevrute.

Și CSU a pierdut ciudat unele meciuri, dar asta înseamnă că s-a dat la o parte din fața echipelor respective? Cum credeți că aș putea să vorbesc așa fără dovezi? FC Vaslui era la vremea aia o echipă foarte puternică din prima ligă a noastră, cu tripleta Sânmărtean, Wesley, Adailton în mare formă. Au câștigat acel meci datorită experienței în plus, iar noi am avut mare ghinion", a spus Bornescu.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 3 Decembrie 2023
Universitatea Cluj vs FC Universitatea
16:00 | Cluj Napoca
Luni, 11 Decembrie 2023
FC Universitatea vs FC Botoșani
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Vineri, 15 Decembrie 2023
FC Voluntari vs FC Universitatea
17:30 | Voluntari

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
11. FC Voluntari 20
12. Poli Iași 19
13. UTA Arad 19
14. FC Universitatea 18
15. Dinamo București 10
16. FC Botoșani 8