Vicecampioana a fost o nucă prea tare la Târgu Jiu. FCU-FCSB, 1-3

FC Universitatea Craiova a pierdut primul meci oficial din acest sezon.

chițu dawa

FC Universitatea Craiova-FCSB a fost meciul care a umplut stadionul de la Târgu Jiu, dar din păcate suporterii alb-albaștrilor au plecat dezamăgiți acasă de rezultatul partidei. Oltenii au pierdut cu 1-3, dar în acest meci leii din Bănie au părut, încă din primele 10 minute ale partidei, că nu vor avea nicio șansă. Dacă în meciurile din camponatul trecut, Albu și Achim puneau "stăpânire" pe mijlocul terenului încă din primele minute ale disputelor, nu același lucru s-a întâmplat și la Târgu Jiu, acolo unde Olaru și Șut au fost din startul partidei cu un pas înaintea mijlocașilor centrali ai Științei.

Cu un alt ritm de joc față de cel al olttenilor, FCSB a preluat controlul jocului încă de la începutul meciului, iar în minutul 17 tabela arăta deja 0-2. Golurile vicecampionilor fuseseră reușite de Miculescu, min 17 și Florinel Coman, min 17 din lovitură de la 11 metri.

Știința a încercat să se trezească din pumnii încasați, dar fără Bauza nu a avut prea multe faze în ofensivă, Chițu neprimind mai deloc pase utile în primele 45 de minute ale jocului iar la cabine s-a intrat cu un 0-2.

După pauză, Florin Drăgan l-a lăsat la vestiare pe Van Durmen, înlocuit cu Asamoah, iar juveții au părut în primele 15 minute ale jocului din repriza a doua că sunt totuși capabili să le pună probleme vicampionilor. Însă, după o greșeală copilărească în defensiva lui FCU, tabela se face 0-3, gol Edjouma, min 60. Înainte de golul trei al vicecampionilor, FCU a avut o mare ocazie de gol. Compagnucci, jucător care a arătat că este un câștig pe partea dreaptă, a urcat în ofensivă și i-a centrat perfect lui Chițu, însă mingea reluată cu capul de acesta a fost scosă în extremis de Târnovanu.

baeten șut

FCU reușește să marcheze totuși golul de onoare prin Sidibe din lovitură de la 11 metri, min 75. Același Sidibe are șansa să marcheze și golul doi al Științei, dar după ce a fost lansat excelent de Asamoah, scăpând singur cu Târnovanu, a fost blocat în cele din urmă de Dawa. Până la final nu s-a mai schimbat tabela, iar FCU pierde cu 1-3 primul joc din noul campionat.

U Craiova R. Popa - Compagnucci, Paramatti, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, Vl. Achim - Baeten, Bahassa, Van Durmen - Chițu
Rezerve: Gurău - Negru, Kvakic, Vl. Pop, Vanghele, Asamoah, Sidibe, Ibrahim, Blănuță
Antrenor: Florin Drăgan (interimar)

FCSB Târnovanu - Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Miculescu, Al. Băluță, Fl. Coman

Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Panțîru, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Radaslavescu, Cordea
Antrenor: Elias Charalambous

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28