EXCLUSIV. „Adrian Mititelu m-a făcut fotbalist, Adrian Mititelu m-a făcut antrenor!"

Ovidiu Dănănae este convins că FCU Primăvara va face o figură frumoasă și în Liga 3.

230624 dananae

La cinci ani distanță de la promovarea Științei în Liga 3, de această dată a venit rândul unui alt proiect lansat pe piață de Adrian Mititelu să aibă aceeași reușită. După ce a câștigat campionatul Ligii 4 Dolj, FCU Primăvara a promovat în Liga 3 după un 0-2 în tur, respectiv 5-1 în retur.

Ediție.ro a stat de vorbă cu antrenorul principal al echipei secunde a Științei, fostul fotbalist al Universității Craiova, Ovidiu Dănănae, 37 de ani.

„Vă mulțumesc frumos pentru felicitări, dar în primul rând vreau să știți că felicitările le merită în totalitate băieții mei.  Dar, pe această cale vreau să îi mulțumesc frumos și lui Ovidiu Turcu, cel care s-a ocupat de partea organizatorică a lucrurilor de la noi, iar aportul lui la reușita noastră a fost considerabil. Însă, nu în ultimul rând vreau să îi mulțumesc în numele tuturor băieților mei, al celor din colectivul tehnic, dar și în numele meu personal omului care a fost sufletul și inima acestui proiect, Adrian Mititelu.

dananae 2

Fără aportul financiar al patronului nostru nu eram niciunul dintre noi în postura în care ne aflăm acum. Iar eu unul niciodată, dar niciodată nu voi uita faptul că Adrian Mititelu m-a făcut fotbalist, dându-mi șansa să joc de mic copil pentru Universitatea Craiova, iar acum mi-a dat șansa să încep cariera de antrenor principal. El m-a făcut fotbalist, el m-a făcut și antrenor. Și nu îmi este teamă de nimeni să recunosc acest lucru.

Iubesc de mic copil Universitatea Craiova și ori de câte ori se va apela la mine eu voi spune prezent. Să nu credeți că la Liga 4 patronul nu a avut cheltuieli cu noi, am beneficiat de condiții de pregătire foarte bune. Am avut cu mult peste nivelul multuror cluburi. Deși terenurile prin Liga 4 nu sunt prea bune, totuși băieții mei s-au mobolizat și au strîns puncte după puncte.

La început, atunci când am preluat această echipă, în sufletul meu eu m-am gândit din prima doar la promovare, deși patronul mi-a zis că obiectivul meu este să formez jucători pentru prima echipă", și-a început discursul Dănănae.

"95 la sută camponatul Ligii 4 l-am câștigat doar cu copiii!"

În continuare Ovidiu Dănănae a declarat: „Însă, a trebuit să am mare grijă să nu pun presiune prea mare pe tinerii mei jucători. Toți se aflau la primul lor an la seniori, iar eu a trebuit să încerc să atrag cât mai mult presiunea pe mine și să le ofer lor încredere totală.

Pe lângă încredere, le-am insuflat și spiritul Universității Craiova adevărate. Copiii ăștia iubesc Știința enorm. Iar băieții mei au început să crească de la meci la meci și a contat enorm și prezența aproape mereu a patronului nostru la meciuri, dar și în mijlocul nostru.

Adrian Mititelu a avut o strategie bine gândită, iar noi a trebuit să le testăm potențialul tinerilor noștri jucători la maximum. Prin ultimele meciuri nu am jucat cu niciun fotbalist de la prima echipă, iar copiii mei au câștigat campionatul și au dus echipa la baraj. 90-95 la sută am dus acest campionat doar cu copiii. 

La baraj, până la urmă, șă știți că interesul clubului a primat. Era normal și logic, este perfect regulamentar, să beneficiem și de aportul unor jucători de la prima echipă. Toți ne doream promovarea.

mario ilie

Ce voiați să facem? În joc era strategia clubului și munca noastră de un an. Vreau să mă credeți că la meciul tur am mâncat bătaie și că am prins un teren care nici nu era la standardele regulamentare, era cum era, dar venise și ploaia aia torențială. Apoi am primit golurile pe care le-am primit. Iar la retur ați văzut și noi cum am jucat pe un teren biliard. Mi-ar plăcea să facem după ce vom relua pregătirile un amical tot cu Gura Șuții, iar atunci o să vă arat că îi vom bate și cu copiii noștri.

Știți ce a mai contat la meciul retur? Prezența patronului nostru lângă noi. Nu știți sau poate nu aveți idee cât de mult contează pentru tinerii mei elevi când îl văd pe Adrian Mititelu la meciuri sau când vine pe la noi. Dacă le mai ține și un discurs este ceva de nedescris pentru copiii de 16, 17 ani. La acest meci prezența patronului lângă noi i-a mobilizat la maximum pe jucătorii mei. Chiar i-am rugat pe băieții mei la ședința tehnică să joace și pentru patronul nostru.

220826 antrenament dananae

Nu știu cum gândesc unii, dar să bagi bani atâția ani în fotbal și să duci o a doua echipă din Liga 4 în Liga 3 în decurs de cinci ani nu e ușor. Pe prima echipă a Universității, Adrian Mititelu a dus-o din Liga 4 în Liga 1 și a fost la un pas de cupele europene. Când faci o bază de pregătire ca cea pe care o are FCU, te costă foarte mulți bani.

Ce urmează pentru noi? Continuăm antrenamentele până vineri, iar apoi vom intra și noi în vacanță. Eu unul în acest an m-am focusat doar pe acest proiect. Îmi doream enorm să promovăm și nu am mai avut timp de altele. Nu m-am înscris acum la cursurile pentru Licența PRO, dar o voi face de la anul. Nu mă voi lăsa până nu îmi voi lua și licența PRO.

Am înțeles că vom întări lotul pentru Liga 3, iar telefoanele au început deja să sune. Sunt mulți jucători care vor să vină la noi, dar patronul va decide strategia și el va avea ultimul cuvânt. Îmi doresc să fac o figură cât mai bună și la Liga 3 și o voi lua meci cu meci. Avem în lot copii extrem de talentați, iar faptul că Mario Ilie a debutat deja pentru prima echipă în Liga 1 le dă celor tineri un imbold și mai mare. Acum vom da peste alt tip de jucători și de terenuri mult mai bune față de cele pe care am jucat în deplasările de prin Liga 4".

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28