Tai-pan a rămas veșnic în inima Științei adevărate. Petre Deselnicu, în Hall of Fame-ul Universității Craiova

Membrii familiei lui Petre Deselnicu au fost oaspeți de seamă ai lui Adrian Mititelu.

Patronul Universității Craiova, Adrian Mititelu, a avut în cursul zilei de luni oaspeți de seamă. Alături de directorul de marketing al Științei, Lucian Mitu, membrii familiei lui Petre Deselnicu, fostul mare jucător al Campioanei Unei Mari Iubiri, au vizitat baza Științei din Bănie, acolo unde oficialii alb-albaștrilor le-au înmânat Doinei Deselnicu, dar și lui Codruț Craioveanu, nepotulul fostului mare fotbalist al Univeristății, placheta omagiară pentru unul dintre cei mai mari jucători ai Științei.

Intrat pentru totdeauna în Hall of Fame-ul FC Universitatea Craiova, cel poreclit Tai-pan a fost cel mai bun prieten al lui Ion Oblemenco și, pe când se afla în viață, declara despre „fratele" său: „Pe Nelu l-am pupat mai mult decât pe nevastă-mea. Îl pupam de câte ori dădea gol."

tai pan

Petre Deselnicu a făcut parte din echipa Universității Craiova în perioada 1964-1976. A strâns 246 de meciuri în prima divizie, marcând de 12 ori. A fost campion al primei divizii cu Universitatea  Craiova în 1974 și campion mondial universitar. Despre Tai-pan, fostul antrenor al Universității, Constantin Cernăianu, spunea: Petrică, alături de Nelu Oblemenco, au fost stâlpii construcţiei mele la Craiova. Era un luptător, dar şi un om care făcea glume la tot pasul."

 taipan 6

craioveanu 8

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28