După Turris Măgurele, și Gloria Buzău se retrage din campionat. Ilie Stan: „Șunt șocat!”

Liga doua rămâne mai săracă de la o săptămână la alta.

201115 fcu gloria buzau 47 ciolacu faza

Începutul de an aduce în Liga 2 vești rele din săptămână în săptămână. Dacă în urmă cu câteva zile Silviu Bogdan, fostul manager al telormăneinilor, a anunțat că Turris Măgurele se va retrage din campionat, Liga 2 ProSport a dezvăluit că luni dimineață reprezentanții Primăriei Buzău i-au anunțat pe conducătorii Gloriei Buzău că echipa se va retrage din campionat.

Primarul Toma trăsese încă din urmă cu câteva zile un semnal de alarmă, „Dacă FRF nu schimbă regulamentul și nu suntem lăsați să promovăm e posibil să renunțăm la echipa de Liga a 2-a. Există și posibilitatea de a înființa și continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanță”, a spus Constantin Toma la Campus TV.

Iată însă că în cele din urmă primăria a dictat conducerii clubului ca Gloria Buzău să desființeze secția de fotbal, astfel că echipa prezentă în Liga 2 nu mai poate să continue campionatul și se va retrage după doar 15 etape.

Ilie Stan a confirmat informația respectivă și a spus că se simte efectiv dărămat psihic : „Șunt șocat. Vă rog să mă înțelegeți că nu doresc să vorbesc prea multe și să vorbesc la supărare. Vreau să mă liniștesc, dar efectiv nu știu ce să le mai zic la jucători. Trebuia să plecăm în cantonament. Ne-au anunțat în această dimineață, dar, în momentul de față, chiar nu am ce să comentez, pentru că eu, totuși, nu cred că se va întâmpla lucrul acesta.

Eu așa cred și așa sper, pentru că este un oraș atât de mare, potent. Am muncit cu toții, acești copiii au muncit de un an și jumătate, în condițiile în care nu avem drept de promovare, m-am chinuit să-i motivez, și acum, când am ajuns la nivelul ăstă, să desființeze echipa… Eu nu cred, nici în momentul ăsta nu cred că poate să fie adevărat.. " În prima parte a campionatului FC Universitatea Craiova a remizat cu Gloria Buzău, scor 1-1.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Marți, 9 Martie 2021
FC Universitatea vs CS Mioveni
19:00
Sâmbătă, 13 Martie 2021
Universitatea Cluj vs FC Universitatea
11:00

Clasament Liga 2, 2020-2021

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 15 31
2. AFK Csikszereda 16 28
3. ACS ASU Poli Timișoara 16 28
4. Petrolul Ploieşti 16 27
5. Dunărea Călăraşi 15 27
6. FC Rapid 16 27
7. Universitatea Cluj 15 26
8. SCM Gloria Buzău 17 25
9. Viitorul Pandurii Tg. Jiu 15 25
10. Farul Constanţa 16 25