EXCLUSIV. Viorel Hizo: „FCU este o echipă puternică, dar Covid-ul poate încurca calculele promovării!"

Viorel Hizo va încerca să ajute Rapidul în lupta pentru promovare.

201010 fcu rapid 27 balan gugu diakite

Unul dintre cei mai experimentați tehnicieni din fotbalul românesc, Viorel Hizo, 73 de ani, a fost solicitat de către antrenorul principal al Rapidului, Nicolae Grigore, 37 de ani, să îl ajute la echipă din postura de director tehnic în partea a doua a campionatului. Dar venerabilul tehnician nu poate să fie prezent și fizic lângă giuleșteni din cauza pandemiei.

Contactat de către Ediție.ro, Viorel Hizo a acceptat să ne vorbească despre postura sa, dar și despre lupta la promovarea în Liga 1. „Mă bucur că Grigore s-a gândit să apeleze la mine să îl ajut, dar momentan fizic nu o pot face din cauza acestei pandemii și nu mă pot deplasa la București. În februarie eu fac 74 de ani și nu vreau să risc nimic. M-am și retras de câțiva ani din activitatea de antrenor. Însă aștept să mă vaccinez și să văd care este reacția mea la acest vaccin, iar apoi voi discuta cu cei de la Rapid ce vom putea face pe viitor. Până atunci îl voi putea ajuta pe Grig doar cu sfaturi prin telefon. Vorbesc mai mereu cu el.

viorel hizo

Rapid are șanse foarte mari la promovare, iar Grigore este un antrenor din noul val extrem de ambițios. Este clar că FC Universitatea Craiova are acum un avantaj în plus, dar Covid-ul poate încurca serios calculele promovării. Este un campionat de Liga a doua atipic din cauza acestei pandemii și multe lucruri se pot schimba de la o etapă la alta. Te poți trezi la meciurile tari, dar nu doar la acestea, cu jucătorii de bază din lot depistați pozitiv, iar apoi ce faci? Dacă nu ai un lot numeric și nu ai jucători cam de aceeași valoare în cadrul echipei, atunci îți va fi extrem de greu să aliniezi o echipă competitivă. Nu uitați ce a pățit FCSB-ul în prima parte a sezonului din Liga 1.

210114 antrenament 15 stanga

Dar, cu toate acestea FC Universitatea Craiova se află pe primul loc în clasament meritat, iar punctele și le-a obținut pe merit. Sunt convins că mulți nu credeau la începutul campionatului că o echipă care vine din Liga 3 poate termina prima parte a sezonului pe primul loc. Am urmărit meciurile din Liga 2 și am văzut la Craiova câțiva jucători foarte interesanți. Oltenia este un continuare un bazin cu fotbaliști foarte buni.

210114 antrenament 06 stanga

Nu doar Craiova și Rapid se vor lupta la promovare. Nu îi scoateți din calcul nici pe cei de la Petrolul, chiar dacă acum echipa lui Vio Moldovan nu este în primele locuri. Important este să prinzi play-off-ul, iar acolo o să fie o luptă de care pe care. Pe Ovidiu Stângă l-am avut adversar când era fotbalist. El este un jucător din Generația de Aur și este un băiat serios. Avem nevoie în fotbalul românesc de antrenori buni, iar Ovidiu este un antrenor bun", a spus Hizo.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova