Ovidiu Stângă: "M-am întors pentru Universitatea Craiova şi am jucat numai în faţa Peluzei Sud 97!"

Ovidiu Stângă a vorbit deschis despre revenirea la FC Universitatea Craiova.

190924 FCU UCluj 01 peluza sud

Ovidu Stângă s-a întors cu inima deschisă la FC Universitatea Craiova şi va face tot ce este omeneşte posibil să reuşească din nou promovarea cu Ştiinţa în Liga 1. Antrenorul alb-albaştrilor a dezvăluit motivele pentru care a revenit la cea mai iubită echipă din România şi a mărturisit că el a jucat doar în faţa Peluzei Sud 97.

"M-am întors pentru că este vorba despre Universitatea Craiova, altfel nu o făceam. Am lăsat o viaţă liniştită în Olanda şi am venit unde mă trage sufletul. Transferul meu între PSV şi Universitatea Craiova se făcuse, iar eu am semnat contractul când am ajuns în Craiova. Mi-am dat cuvântul că vin, iar eu când îmi dau cuvântul mă ţin de promisiune. Garanţia a fost cuvântul meu. Cei care mă cunosc ştiu faptul că sunt un om serios şi de cuvânt. Liniştea la Craiova contează foarte mult, dar prea multă linişte te şi adoarme. Aşa că trebuie să ne obişnuim cu o presiune din partea tuturor. Vreau uşor, uşor să ridicăm nivelul prin aducerea de oameni noi în toate departamentele.

ovidiu stanga 4

Concurenţa există acum la echipă, iar eu sper să fie loială din toate punctele de vedere. Primul telefon pe care l-am primit vă pot spune că l-am primit de la Adiţă Mititelu. Eu îl cunosc pe el de când s-a născut şi am o relaţie foarte bună cu tatăl său, Adrian Mititelu. Situaţia în care se află acum Adrian a făcut să nici nu stau prea mult pe gânduri. Am venit pentru el şi pentru echipă, pentru tot ce înseamnă Universitatea Craiova. Eu am jucat doar la Universitatea Craiova şi am jucat numai în aplauzele sau mai puţin momentelor neplăcute din cariera mea, în faţa Peluzei Sud 97, iar asta spune totul. Peluza Sud 97 este cea care face diferenţa între unul şi altul.

Echipa am găsit-o motivată. Nu pot să vă spun acum foarte multe până nu îi văd foarte bine pe băieţi la antrenamente. Competiţia este bună din câte am văzut eu, însă trebuie să facem o pregătire foarte bună şi să abordăm meciurile foarte bine ca să putem să avem o opţiune importantă la promovare. Am găsit o atmosferă bună la echipă. Cu unele persoane din staff-ul administrativ am mai lucrat, cu alte persoane am şi jucat împreună. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere. Le mulţumesc şi lui Mircea Bornescu şi Silviu Lung jr pentru cuvintele lor frumoase spuse la adresa mea. Sper că le-a prins bine sfaturile pe care eu le-am dat lor când am lucat împreună", a spus Ovidiu Stângă la RadioSport 1.

mesaj mititelu

"Adrian Mititelu construieşte acum o bază cum nu este niciuna în România!"

În continuare, antrenorul principal al lui FC Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, 48 de ani, a vorbit despre condiţiile de la Ştiinţa, despre programul echipei, dar şi despre baza pe care Adrian Mititelu o construieşte din fondurile sale personale în Craiova.

"Am găsit condiţii foarte bune la Universitatea Craiova, iar eu când am plecat în Spania am plecat de la condiţii mult mai proaste. Condiţiile care sunt acum nu sunt bune, ci foarte bune. Adrian Mititelu pregăteşte acum construcţia unei baze, se lucrează deja de ceva timp, cu terenuri de antrenament de nivelul celor din Olanda. Nu avem o asemnea bază în toată România. Baza o să aibă şase-şapte terenuri. Deci nu avem probleme faţă de condiţii. Altele sunt problemele noastre pe care trebuie să le reglăm în timp.

adrian mititelu jr

O să urmeze un program de pregătire pe plan local, iar de pe 20 ianuarie până pe 1 februarie vom pleca într-un cantonament în ţară. Înaintea plecării în acest cantonament vom face un meci de verificare, apoi o să mai facem un meci înaintea startului campionatului, iar în cantonamentul din ţară vom mai juca trei, patru-meciuri. Apropo de lot, poate că numeric este prea mare, dar ţinând cont de situaţia cu pandemia în care ne aflăm acum, totuşi avem un lot numeric bun. Am încredere în jucătorii aduşi, iar dacă ei au fost aduşi, atunci înseamnă că sunt de nivelul echipei noastre.

ovi stanga

Acum depinde doar de toţi jucătorii cum se vor pregăti pe viitor, iar eu voi alege pe cei mai buni dintre ei să joace. Sper să fiu inspirat în alcătuirea echipei. Tot ce s-a făcut acum la Universitatea Craiova, şi la eforturile care se fac în continuare, ne obligă să promovăm. Ţinând cont şi de ce este acum în fotbalul craiovean, totuşi este o presiune pe tot clubul şi pe noi toţi să promovăm. Această promovare o să fie şi ca o răsplată pentru toată munca depusă de toţi în aceşti ani, dar şi în ultimul timp. Este foarte bine că suporterii sunt acum lângă echipă. Mă aşteptam să aibă aceste reacţii. Foarte mulţi dintre suporteri mă cunosc pe mine ca om, ştiu cum gândesc, cu unii dintre ei sunt chiar prieten. Voi da totul pentru promovare. Îmi doresc să ne ridicăm la nivelul stadionului Ion Oblemenco încă din prima etapă, iar jucătorii mari sunt făcuţi pentru stadioane mari", a spus Ovdiu Stângă.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova