Dan Vasilică: „Bălan face o risipă de efort fantastică. A câștigat mult în experiență și joacă în slujba echipei!"

Dan Vasilică a vorbit după partida cu Metaloglobus despre jocul elevilor săi.

vasilica Balan

Dan Vasilică a vorbit după partida cu Metalogobus despre victoria obținută de elevii săi, dar a discutat și despre modul în care Claudiu Bălan se pune de ceva timp doar în slujba echipei. Antrenorul principal al Științei a explicat și din ce motiv Marian Anghelina nu a prins lotul de 20 de jucători pentru partida cu formația fraților Herea.

"A fost un meci greu, care a avut o tensiune fantastică. A fost și un meci de mare luptă. Această victorie ne aduce liniște, dar avem o obligație suplimentară să câștigăm meciul cu ASU Poli Timișoara din Cupa României, deoarece vreau să onorăm locul unde jucăm", și-a început discursul Dan Vasilică, la RadioSport 1. Apoi tehnicianul alb-albaștrilor a explicat de ce nu a prins lotul pentru acest joc, Marian Anghelina.

"Avem un lot foarte numeros, iar în momentul acesta noi avem 28 de jucători valizi, iar 8 rămân în afara lotului. Trebuie să acordăm minute și altor jucători care au jucat mai puțin. Ne facem lotul și în funcție de ce adversari avem. Anghelina este un jucător important pentru noi, se pregătește foarte bine, dar și celalți jucători se pregătesc foarte bine. El rămâne un jucător mare pentru noi, dar ați văzut că și cei care intră titulari sau pe parcurs își fac treaba foarte bine. Ați vorbit de Raicea. S-a văzut când a intrat",a spus Vaslică.

200827 anghelina

În final, Dan Vasilică s-a referit și la prestația lui Claudiu Bălan, cel care este golgheterul Ligii a doua, dar și la modul în care elevii săi au jucat în partea a doua a meciului cu Metalogolbus „Claudiu Bălan este un jucător de mare caracter , dar și cu personalitate. El are tot ce îi trebuie unui fotbalist ca să își ajute echipa din poziția pe care el joacă. Experiența sa l-a făcut să absoarbă toate criticile din ultimul timp. Însă trebuie să se înțeleagă că Bălan joacă în ultimul timp foarte mult pentru echipă. În fiecare meci el dă totul pe teren, are atitudine. Contează foarte mult pentru noi jucătorii care au atitudine. Bălan a plecat foarte bine în acest campionat, marcase șapte goluri, dar era și o presiune în plus pe umerii săi. Mă bucur că a reușit din nou să marcheze. Însă repet: Bălan este un jucător care se pune în slujba echipei. Joacă mereu pentru echipă și face o risipă de efort fantastică. 

Eu am parametrii la mai toate echipe din Liga 1 și nu cred în momentul de față că este un atacant care să facă un efort pe teren mai mare ca el. Iar Claudiu Bălan, pe lângă acest efort pe care îl depune pe teren în slujba echipei, uitați că a și marcat. Răducanu și Negru sunt alți jucători care depun un mare efort pe teren și eu cred că pot să joace din punct de vedere fizic la orice echipă din Liga 1. Și mă refer chiar și la echipe de top din liga 1. Noi nu avem cum să cădem fizic în repriza a doua a jocului, deoarece câștigăm foarte multe dueluri.

201124 fcu metaloglobus 40 raicea

Poate că intervine acel instinct românesc de conservare al rezultatului, aici este de discutat, dar adversarii care vin peste noi își asumă și niște riscuri. Încercăm și noi să reglăm din mers lucrurile care nu merg bine. În repriza a doua cu Metalogolus noi puteam să îi mai prindem și să le mai dăm două-trei goluri fără probleme atunci când ei începuseră să riște mai mult. Știam că adversarii noștri vor juca așa în partea a doua a jocului, deoarece și ei au un sistem de joc modular. Au jucat în patru sisteme până acum în funcție de rezultat. Trebuia să absorbim presiunea lor și trebuia să schimb ceva. Nu puteam să jucăm ca boxerii fără gardă. Am mai băgat și noi un închizător. Am mai băgat un jucător tehnic ca Stoenac, care să ne ajute. Am băgat un jucător tehnic și cu viteză ca Raicea. Am încercat să le blocăm spațiile pentru că șitam că vor pune presiune pe fundașii centrali. Să nu credeți că se pune problema ca eu să le comand retragerea. Așa te prinde jocul, deși noi ne dorim să stăm mai sus. Credeți că eu nu mi doresc să avem posesia, să ducem jocul mai sus? Până la urmă este bine că ne-a ieșit ce ne-am propus în acest meci", a încheiat Vasilică.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova