Florin Stângă: "Aveţi încredere în Dan Vasilică. Pregăteşte foarte bine echipa tactic şi fizic!"

Florin Stângă şi Dan Vasilică au fost colegi la şcoala de antrenori, licenţa A.

200728 vasilica

Conducerea Ştiinţei a decis să îl numească antrenor principal interimar pe Dan Vasilică, iar fostul antrenor al Braşovului, actualmente la Odorhei, Florin Stângă, coleg cu tehnicianul Ştiinţei la şcoala de antrenori, a vorbit pentru Ediţie.ro despre omul care acum a devenit A 1 la FCU.

"Mă bucur mult pentru Dan Vasilică. Noi am fost colegi la şcoala de antrenori. Avem licenţa A. Cu noi au mai fost colegi Dolha, Curelea, Dinu Todoran şi Suciu de la Csikszereda. Consider că domnul Adrian Mititelu a făcut cea mai bună alegere în acest moment. Dan cunoaşte cel mai bine lotul şi nu are nevoie de nicio o perioadă de acomodare. Oricând el poate să pregătească şi tactic o echipă de fotbal, nu doar fizic. Dar acum are avantajul să facă ambele lucruri la FC Universitatea Craiova.

 După părerea mea cheia la FCU este Claudiu Bălan. Dacă ştii să îl faci pe acest jucător să îţi dea randament bun şi în zilele în care el se află într-o pasă mai proastă, atunci este foarte bine iar echipa are mut de câştigat. Îmi place mult Bălan ca jucător, iar eu îl consider un atacant foarte bun. Mulţi poate nu înţeleg rolul lui Bălan în echipă, dar acest jucător este esenţial în jocul lui FC Universitatea Craiova şi atunci când nu marchează. Iar de când este Dan la echipă Bălan a crescut  foarte mult din toate punctele de vedere.

200129 G 01 vasilica echipa

Eu îl ştiu pe Dan Vasilică foarte bine, iar dacă este să îi găsesc totuşi şi un defect, atunci pot să vă spun că el este un tip de om mult prea perfecţionist. Îi place să facă totul ca la carte. Nu lasă absolut nimic la voia întâmplării. Pentru el nu cotează că lucrează la Liga 3, Liga 2 sau Liga 1. El are filozofia sa despre fotbal, ba chiar am avut şi o discuţie mai amplă despre caşcavalul pane pe care unii fotbalişti de la noi încă îl mănâncă şi acum. Revenind la antrenamentele tactice, vă asigur că Dan stă bine şi la acest capitol. Pentru el noua postură este o provocare şi foarte mulţi îşi doresc o şansă de a lucra din postura asta la un club de mare tradiţie. Vă spun sincer că eu am dorit să îmi fac o echipă de lucru cu Dan Vasilică şi Ema Dolha, dar încă nu am reuşit. Îi urez multă baftă lui Dan şi nu vă ascund că l-am mai sunat să îi mai cer din când în când câte un sfat", a spus Florin Stângă.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 10 Decembrie 2021
FC Universitatea vs Academica Clinceni
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Joi, 16 Decembrie 2021
FC Chindia vs FC Universitatea
15:00 | Târgoviște
Luni, 20 Decembrie 2021
FC Universitatea vs CS Mioveni
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova