EXCLUSIV. Cristi Pustai: "Nu credeam că Adrian Mititelu mai poate să reclădească o echipă puternică în Bănie!"

Cristi Pustai este convins că FC Universitatea Craiova se va bate cu șase mari la promovare

200912 cristi pustai

Tehnicianul formației Dunărea Călărași, Cristi Pustai, 52 de ani, a declarat pentru Ediție.ro că în momentul în care Anghelina a ratat lovitura de la 11 metri pentru Știința, a fost convins că echipa sa va întoarce rezultatul și va câștiga partida cu scorul de 2-1. "Profesorul" este sigur că FCU se va implica serios în lupta pentru promovare.

"A fost un meci foarte frumos la Severin, iar eu consider că jocul a fost peste nivelul Ligii 2. Am văzut la Craiova câțiva jucători de valoare, iar Jeremy Huyghebaert este clar un fotbalist de Liga 1 din România. Mi-a plăcut foarte mult acest belgian. De la Craiova mi-au mai plăcut Robert Răducanu și Dragoș Albu. Acestui copil îi prevăd un viitor frumos în fotbalul românesc, dar totul depinde doar de el și de modul în care se pregătește pe viitor.

Dar de ce a mi-a fost frică în jocul de la Severin nu am scăpat. Le-am spus băieților mei că e bine ca în meciul asta să nu le dăm jucătorilor lui Napoli șansa să tragă la poartă din lovituri libere. Știam că ei îi au în componență pe Cristea și Anghelina, doi fotbaliști care bat foarte bine loviturile libere. Cristea a reușit să și marcheze dintr-o astfel de fază, dar noi puteam să întoarcem rezultatul. După ce am vazut că Anghelina a ratat 11 metri am fost convins că vom face 2-1 pentru că moralul lor scăzuse și începuseră să joace cu teamă. Îi simțeam că se tot gândeau în permanență la ratarea loviturii de la 11 metri.

200909 fcu ripensia mititelu

Însă, după ce am făcut 1-1 nu am știut să gestionăm perioada bună a noastră de joc și nu am reușit să mergem peste ei să le marcăm golul doi. La acțiunea în care mijlocașul Craiovei de bandă dreapta a făcut faza golului eu am strigat cât am putut la jucătorii mei să rupă jocul. Știam eu ce știam și îl văzusem pe Raicea cât de lansat pleacă. Dacă băieții mei apucau să îi dea jos pe Raicea, mingea nu mai ajungea la Bălan și nu cred că ei mai reușeau să marcheze.

Însă, asta este situația, iar Dunărea curge mai departe, așa cum se spune. Nu ne vom preda și sunt sigur că vom avea ocazia să ne mai reântâlnim, iar atunci ne vom lua revașa. Poate chiar în play-off. Craiova are șanse mari să intre în primele șase și să se bată la promovare, deoarece are în spate un patron incredibil. Vă spun sincer că nu mai credeam vreodată că Adrian Mititelu se mai poate ridica de jos ca să facă din nou o echipă puternică la Craiova. Nu mă implic în războiul lor din Craiova, dar acest om merită apreciat pentru că nu e ușor să vii acum din nou în fotbal și să îți toci banii familei tale de trei ani. În acești ani Mititelu nu a câștigat niciun ban din fotbal, doar a investit. Acest om merită apreciat pentru efortul financiar pe care îl face. Nu uitați că în urmă cu 10-12 ani Adrian Mititelu făcuse din Universitatea Craiova o echipă foarte puternică în liga 1, care putea la orice oră să bată orice formație din liga 1. Acum a reclădit o altă echipă, care se va bate la promovarea în liga1", a spus Pustai.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Luni, 1 Noiembrie 2021
FC Rapid vs FC Universitatea
20:30 | București
Sâmbătă, 6 Noiembrie 2021
FC Universitatea vs Sepsi OSK
18:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova