EXCLUSIV. Marian Anghelina: "Dacă Peluza Sud 97 era în tribune la Ciuc, ne întorceam în Bănie cu toate cele trei puncte"

Marian Anghelina este convins că FC Universitatea Craiova are forța să promoveze în Liga 1.

FB 200905 anghelina

Unul dintre cei mai buni jucători ai oltenilor în partida cu Csikszereda, Marian Anghelina, 29 de ani, autor al unui eurogol din lovitură liberă, a vorbit pentru Ediție.ro despre primul meci în campionatul Ligii 2 și a mărturisit că alb-albaștrii se puteau întoarce în Bănie cu toate cele trei puncte. Însă, Anghelina trage acum și un semnal de alarmă, transmițându-le colegilor săi că nimeni nu trebuie să se culce pe o ureche înainte de meciul cu Ripensia.

"Vreau din startul acestei discuții să mulțumesc din suflet tuturor suporterilor Științei pentru mesajele pe care mi le-au trimis după acest meci. Am venit la FC Universitatea Craiova cu inima deschisă, deoarece am avut încredere în proiectul propus de patronul Adrian Mititelu, dar și pentru minunații suporteri ai acestei echipe de mare tradiție.

Sunt sigur că dacă Peluza Sud 97 era alături de noi în tribune, atunci ne întorceam în Bănie cu toate cele trei puncte. Eu sper că până la sfârșitul acestui an autorițățile le vor permite până la urmă suporterilor să intre pe stadioane. Sunt convins că suporterii noștri ne împingeau de la spate spre victorie dacă erau pe stadion la Ciuc.

Peluza sud centrul vechi fcu u cluj

Dar nici așa nu am făcut deloc un joc rău, iar eu cred că dacă eram mai atenți puteam să și căștigăm. Și ei au avut ocazii, dar și noi. Consider că m-am descurcat binișor pentru primul meu joc în tricoul lui FC Universitatea Craiova. Nu uitați că eu nu am apucat să joc în niciun meci amical pentru Știința. Am făcut doar câteva antrenamente, deoarece eu am venit la echipă mai târziu. Am avut de jucat acel baraj cu Chindia Târgoviște.

Cum de am bătut eu lovitura liberă? Mister este cel care decide, iar dânsul m-a văzut la antrenamente, deoarece exersez de multe ori astfel de execuții. Și la Mioveni executam lovituri libere. Mi s-a spus înainte de acest meci că astfel de faze le voi bate eu. Știu că la Știința mai execută foarte bine astfel de faze și Marian Stoenac, iar eu vă zic că nu o să fie nicio concurență între mine și el. Măcar să dăm noi gol aproape mereu din astfel de faze. Nu o să fie important cine marchează, deoarece pe primul loc este binele echipei, iar dacă echipa câștigă, cu toții vom avea de câștigat. Toți tragem la echipă pentru același obiectiv: promovarea", a spus Anghelina.

200827 anghelina

"Nu trebuie să ne culcăm deloc pe o ureche înainte de meciul cu Ripensia!"

Marian Anghelina a vorbit pentru Ediție.ro și despre partida de cu Ripensia, joc care se va disputa miercuri, la Severin, de la ora 19:30.

"Gândul nostru se îndreaptă acum spre meciul cu Ripensia, iar eu consider că trebuie să uităm jocul de la Miercurea Ciuc cât mai repede și trebuie să ne concentrăm doar la partida cu Ripensia. Avem nevoie de toate cele trei puncte, iar dacă ne vom culca pe o ureche, atunci vom face o mare greșeală.

Ripensia nu este o echipă slabă, iar noi trebuie să fim foarte concentrați. Îmi doresc din suflet să promovăm în vara anului viitor, deoarece eu sunt oltean și știu cât de mult își doresc oltenii adevărați ca echipa noastră să ajungă din nou în Liga 1. Aici la FC Universitatea Craiova am găsit condiții mult mai bune ca la Mioveni", a încheiat Anghelina.

190924 FCU UCluj 01 peluza sud

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28