EXCLUSIV. "Nu am vrut răul Universității. Pe Mititelu s-au făcut mari presiuni"

EXCLUSIV. "Nu am vrut răul Universității. Pe Mititelu s-au făcut mari presiuni"

Ștefan Stoica a mărturisit pentru Ediție.ro că îi pare tare rău că FC Universitatea a pierdut în proporție de 90 la sută promovarea.

Capture FANE STOICA

Fostul antrenor al Științei, Ștefan Stoica, este convins că actualul staff al alb-albaștrilor trebuie să își pregătească încă de pe acum lista cu jucători care trebuie să atace din sezonul următor câștigarea campionatului Ligii III.

Domnule Stoica, FC Universitatea Craiova a pierdut meciul din retur cu Turris, iar promovarea aproape că s-a dus, cum comentați?

Îi dai seama că îmi pare tare rău. Și îmi pare rău că suporterii nu au avut răbdare cu mine. Eu nu am venit în Bănie să îi fac rău Universității. Adrian Filip, Săceanu și Adrian Mititelu știau foarte bine cât lucram și cât suflet puneam la pregătire. Nici eu nu sunt perfect, că dacă eram perfect antrenam FC Barcelona. Însă pe Adrian Mititelu s-au făcut mari presiuni pe internet ca eu să fiu schimbat. Lumea parcă înnebunise cu Nicolo Napoli.

Ce vreți să spuneți?

Hai să fim serioși! Eu le-am spus încă de la început că vom avea mari probleme. Jucătorii pe care eu îi aveam la dispoziție erau învățați cu stilul de antrenamente din Liga 4. Eu pusesem un pic biciul pe ei, schimbasem foaia, iar unii poate că nu m-au înțeles sau poate că m-au luat de dușman. Dar eu și ei ne aflam în vestiarul Universității Craiova, nu mai mergea ca la Liga 4. La Liga 3 nu se juca cum se joacă în Liga 4.

Păi acel campionat, la condițiile pe care Adrian Mititelu le punea la dispoziție, îl câștigai și tu dacă erai antrenor. FCU a întâlnit în Liga 4 jucători care se vedeau duminica la meciuri, după o seară de șpriț. Unii dintre ei veneau poate direct de pe la discotecile de la ei din sate.

"Nu puteam să fac o echipă brici peste noapte!"

Și totuși nu v-a adus nimeni cu forța la FCU...

Categoric! Însă am simțit o răceală din partea unora, nu din club, de pe internetul ăsta care se pare că face legea. Ce oare voiau ei să fac? Nu puteam să fac o echipă brici bătând din palme. Cerusem doar un pic de răbdare. În loc să mă susțină, unii se tot apucau să îi dea tot felul de sugestii lui Adrian, indirect sau direct. Că sunt slab, că Napoli e tare și mare și tot așa. Uite că eu am plecat.

Ce s-a întâmplat după venirea lui Napoli? Cum a mers jocul echipei? Eu niciodată nu îmi vorbeam de rău jucătorii și nu spuneam de fotbaliștii români că sunt proști. Mă doare sufletul că promovarea este aproape pierdută, dar nu trebuie să căutăm acum vinovații public. Trebuie făcută o analiză internă, iar eu cred că încă de pe acum trebuie să îți structurezi pe hârtie viitorul lot.

Dumneavoastră aveți ce să vă reproșați?

Sigur! Ți-am spus că nici eu nu sunt perfect! Poate că trebuia să insist pe lângă Adrian Mititelu mai bine cu unii jucători, atât la plecări, cât și la veniri. Sau chiar  poate că trebuia să insist să facem mai multe meciuri amicale. Am avut prea puține meciuri amicale, iar lucrul ăsta consider că a fost o mare greșeală. Am și eu vina mea..

Ce trebuie făcut ca Știința să promoveze la anul?

Oamenii din club trebuie lăsați să își facă treaba. Trebuie unitate din toate punctele de vedere. Mă refer la suporteri, antrenori, staff, jucători și patron. Absolut la toți. Trebuie să încetăm cu presiunea asta de pe internet. Mititelu trebuie lăsat în pace. Dacă oamenii tot îl înjură, unde credeți că se poate ajunge? Acest om îți bagă banii familiei sale tot în fotbal. Nu uitați că omull ăsta a tot fost hăituit în ultimii ani.

Apoi eu consider că trebuie făcut un lot competitiv. Trebuie găsită de la vară o soluție și pentru stadion. Nu poți să joci la infinit la Severin. FC Universitatea trebuie să joace în Craiova. Eu vă urez multă baftă și vă rog să mă credeți că mă doare sufletul că nu am putut să ajut FC Universitatea Craiova mai mult. Eu nu am vrut să îi fac rău acestei echipe.

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 1, 2021-2022

Loc Echipă Pct
1. Sepsi OSK 42
2. FC Botoșani 41
3. FC Rapid 39
4. FC Universitatea 34
5. UTA Arad 33
6. CS Mioveni 31