EXCLUSIV. Ce spune Florin Prunea despre Cristi Neamțu și unde crede că putea să joace!

Întreaga Oltenie fotbalistică trebuie să verse azi, 20 februarie, o lacrimă și să aprindă o lumânare, Iar Peluza Sud 97 Cristi Neamțu își va comemora cum se cuvine idolul. La fel o va face și o delegație a conducerii lui FC U Craiova 1948. 


Însă, până atunci, la 17 ani distanță de când Cristi Neamțu a plecat la îngeri, fostul său coleg de la Universitatea Craiova, Florin Prunea, 50 de ani, a vorbit pentru Ediție.ro despre cel poreclit "Șchmeichel" din Bănie.


"Nu îmi vine să cred că acest copil nu se mai află printre noi de 17 ani. Îl cunosc de când era puști și se antrena cot la cot cu mine la Universitatea Craiova. Era un copil de mare caracter și cu un mult bun simț. Mie îmi spunea nea Florin, deși el se antrena cot la cot cu mine. Dacă acest portar trăia, vă spun sincer că mie și lui Stelea ne făcea o concurență foarte mare la echipa națională.

Cristi avea calități excepționale. Cu tot respectul pentru băieții lui nea Silvică Lung, dar eu cred că Neamțu era peste amândoi. El îmi spunea că visează ca într-o zi să apere poarta Universității Craiova ca titular, să câștige trofee cu Știința, iar apoi voia să ajungă să apere în campionatul Angliei. Sunt sigur că Neamțu avea valoare să ajungă în campionatul Angliei. Însă acel accident la antrenament în Cipru, provocat de Șuleap, cel care a dus ulterior la decesul lui, i-a pus capăt viselor sale. Este mare păcat. România a pierdut un om de valoare, dar și un mare portar",a spus Prunea.

Stirea este de pe 20 februarie.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 16 42
2. CS Șoimii Lipova 16 29
3. CS Crișul Chișineu Criș 16 28
4. ACS Flacăra Horezu 16 27
5. ACS Progresul Pecica 16 26
6. ACS Dumbrăvița 16 23
7. CS Hunedoara 16 23
8. CSC Ghiroda și Giarmata 16 21
9. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 16 21
10. Fortuna Becicherecu Mic 16 20
X

Right Click

No right click