Eugen Trică: "Nu vreau să mai văd în joc disperare, promovarea o să vină!"

Eugen Trică le-a cerut elevilor săi să fie mult mai calmi în timpul meciurilor.

200306 FCU Lipova trica rezerve

FC Universitatea Craiova a remizat cu Șoimii Lipova, scor 2-2, dar alb-albaștrii au rămas în continuare cu un avans de 13 puncte față de locul doi în clasament, deoarece Chișineu Criș a remizat pe teren propriu cu Pecica, 0-0 și se află pe locul trei, cu 14 puncte în spatele lui FCU.

În direct la RadioSport 1, în emisunea moderată de Gabi Safta, Eugen Trică a vorbit despre partida jucată vineri de elevii săi.

"Era o problemă dacă în acest meci nu atacam, nu vedeam determinare, nu aveam ocazii. Am jucat cu echipa de pe locul doi. Această formație are în componență fotbaliști care joacă împreună de patru ani. Am văzut totuși la noi și puțină disperare să câștigăm acest meci. Consider că în unele momente trebuie să existe o calmitate mai mare din partea băieilor mei. Nu vreau să mai văd disperare. Vreau să se joace cu mai mult calm, deoarece promovarea o să vină, deși mulți își doresc să o realizăm matematic cât mai repede. Dar consider că până la urmă nu s-a întâmplat nimic, deoarece echipa joacă și face presing. O problemă mare ar fi pentru noi dacă am pierde etapa viitoare la Gilortul, abia atunci pot să spun că avem o problemă. Toate echipele care joacă împotriva noastră nu dau 100 la sută pe teren, ci 200 la sută, deoarece noi suntem Universitatea.

Am avut o discuție cu fundașul nostru central, deoarece noi am luat două goluri pe greșeli personale. Vă dau și numele, este vorba de Suciu. La primul gol încasat nu trebuia să iasă din dispozitivul defensiv, iar al doilea lucru pe care l-am discutat cu el este faptul că nu se face alunecare în careu. El a înțeles, dar și eu știu că se mai întâmplă. Trebuie să eliminăm din jocul nostru greșeala personală, dar sunt mulțumit de joc, la fel și de atitudine. Lipova ne-a surprins în primele 10 minute, știam cum joacă, dar am reglat din mers lucrurile. Am discutat cu băieții despre ratări, Dragu, Raicea, dar acolo ei decid în fața porții. Am avut ocazii clare, dar le-am spus la băieți să ridice capul, deoarece vine etapa următoare", au fost câteva dintre declarațiile lui Eugen Trică.

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 3 Octombrie 2021
FC Universitatea vs CSU Craiova
21:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova