EXCLUSIV. Meciul orgoliilor. Ce spune antrenorul Lipovei despre disputa cu FCU!

Lipova se află la 13 puncte în spatele lui FC Universitatea Craiova.

FCU Crisul 191019 echipa22

Știința va disputa vineri, de la ora 15, la Tg. Jiu, partida cu Șoimii Lipova, formație situată pe locul doi în clasamentul Ligii a treia, Seria a patra. Ediție.ro a luat legătura cu antrenorul adversarilor alb-albaștirlor, Flavius Sabău, iar acesta a abordat discuția cu o sinceritate debordantă.

"Este clar încă de la începutul discuției noastre că FCU nu mai poate să fie ajunsă de nimeni în clasament, nici măcar de noi. Chiar dacă am învinge vineri, tot nu mai putem să recuperăm distanța față de Craiova. Însă asta nu înseamnă că ne vom da bătuți în acest meci. Mizez pe orgoliul băieților mei, iar eu sper să iasă o partidă bună între primele două echipe din clasament", și-a început discursul antrenorul Lipovei.

Întrebat dacă are argumente vizavi de situața actuală din clasament, distanța între cele două formații fiind de 13 puncte, Sabău și-a expus teoria. "Nu vreau să se supere nimeni și nu vreau să le iau din merite antrenorilor de la Craiova sau fotbaliștilor, dar cel mai bun jucător al lui FCU a fost domnul Adrian Mititelu. Dânsul a asigurat Craiovei condiții de Liga 1, un buget cu mult peste nivelul celor de aici din Liga a treia, prime de joc, absolut totul pentru a asigura liniște la echipă și a permite ulterior obținerea celor 41 de puncte. În plus, salariile pe care le dă domnul Mititelu jucătorilor săi te pot face destul de ușor să aduci jucători foarte buni.

flavius sabau lipova
Flavius Sabău. Foto: soimiilipova.ro

Unul dintre ei este Marian Stoenac. Am văzut și noi că a avut evoluții foarte bune în cantonamentul din Antalya, iar el marchează destul de des. Vom fi foarte atenți la el în meciul direct, iar eu mă bazez pe băieții mei și am mare încredere în ei. L-am adus și noi la Lipova pe Codoban, un jucător cu experiență. Sperăm că o să ne ajute în acest retur. Revenind la forța financiară a domnului Mititelu, nu uitați că dânsul ne-a lăsat și fără golgheterul nostru Kevin Trabalka. Noi nu am vrut să îl dăm la FCU, dar domnul Adrian a achitat direct clauza de reziliere și nu am avut ce să mai facem. Ca l-a transferat doar ca să ne slăbească? Nu știu să vă spun exact, nu prea a jucat mult la FCU, însă doar un club potent financiar ar putea să își permită să abordeze o astfel de strategie. În primele cinci etape am suferit foarte mult fără Kevin, dar apoi ușor, ușor am reușit și noi să găsim soluții. Vom încerca vineri să dăm o replică pe măsură lui FCU", a încheiat Sabău.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. Universitatea Craiova 16 42
2. CS Șoimii Lipova 16 29
3. CS Crișul Chișineu Criș 16 28
4. ACS Flacăra Horezu 16 27
5. ACS Progresul Pecica 16 26
6. ACS Dumbrăvița 16 23
7. CS Hunedoara 16 23
8. CSC Ghiroda și Giarmata 16 21
9. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 16 21
10. Fortuna Becicherecu Mic 16 20