EXCLUSIV. Dorinel Munteanu: “Universitatea trebuie să se întărească pentru Liga a doua!”

Dorinel Munteanu consideră că Reșița a câștigat meritat meciul cu Știința.

200228 FCU Resita dorinel munteanu

Recordmanul de selecții la echipa națională a României, Dorinel Munteanu, 51 de ani, 134 de prezențe sub tricolor, actualmente antrenor principal la Reșița, a vorbit pentru Ediție.ro despre partida câștigată de echipa sa cu FCU, scor 3-1. „Munti” este de părere că gruparea din Bănie este o echipă peste nivelul Ligii a treia, dar dacă își dorește să promoveze din primul an în Liga 1, atunci Adrian Mititelu trebuie să aducă de la vară patru, cinci jucători de mare valoare.

“A fost un test util pentru ambele formații, iar noi, cei de la Reșița, veneam după o săptămână de antrenamente foarte tari. Știam că Universitatea nu pierduse niciun meci în Antalya și le-am cerut elevilor mei să nu îi trateze pe jucătorii olteni de sus, că altfel vom avea multe de pierdut după acest meci.

Din păcate noi, am încasat gol foarte repede, chiar de la cel mai bun jucător al lor, Marian Stoenac. Îl știam pe acest băiat și le-am cerut elevilor mei să fie foarte atenți la el. Știam că este un jucător care are execuții foarte bune, dar chiar și așa el tot ne-a dat gol.

200228 FCU Resita stoenac

Însă ne-am revenit și am început să controlăm partida. Nu uitați că am avut și două bări. Am încercat să nu îi mai lăsăm pe băieții lui Eugen să joace sus iar ei au început să aibă probleme.

Mi-a plăcut ce am văzut la FCU în unele momente ale jocului, dar la Liga a doua domnul Adrian Mititelu trebuie să aducă patru, cinci jucători de mare valoare, ca să poată să atace promovarea încă din primul an. Liga a doua este infinit mai grea ca Liga a treia, iar aici, dacă faci trei, patru pași greșiți, cam adio promovarea. Petrolul este pe cale să stea al treilea an în Liga a doua.

Îl felicit pe domnul Mititelu pentru eforturile pe care le face cu Universitatea, eu am rămas impresionat de condițiile pe care am văzut că le au elevii lui Eugen, iar aici este vorba de echipament, staff și așa mai departe.

Eu sper să redresez corabia la Reșița cât mai repede, dar trebuie să tragem cu toți la o singură căruță. Am speranțe că la anul vom rămâne în Liga a doua și vom juca din nou împotriva Craiovei”, a spus Munteanu.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. Universitatea Craiova 16 42
2. CS Șoimii Lipova 16 29
3. CS Crișul Chișineu Criș 16 28
4. ACS Flacăra Horezu 16 27
5. ACS Progresul Pecica 16 26
6. ACS Dumbrăvița 16 23
7. CS Hunedoara 16 23
8. CSC Ghiroda și Giarmata 16 21
9. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 16 21
10. Fortuna Becicherecu Mic 16 20