FCU- Vorskla Poltava B, 3-2. Stoenac, eurogol din lovitură liberă!

FC Universitatea Craiova a învins Vorskla Poltava, 3-2, în al cincilea amical din Antalya.

200205 FCU Vorskla echipa

AMICAL Antalya. FCU - Vorskla - Prima repriză

AMICAL Antalya. FCU - Vorskla - A doua repriză

 

Știința își vede de treabă în cantonamentul din Turcia, iar alb-albaștrii joacă meci după meci de pregătire. După ce marți oltenii au remizat cu Ried, 4-4, miercuri elevii lui Eugen Trică i-au întâlnit pe ucrainienii de la Vorskla Poltava.

În acest joc, "Jose" a dorit să vadă la lucru și o parte dintre jucătorii care au evoluat mai puțin în turul campionatului, iar tânărul Alexandru Blidar, 17 ani, noua achiziție a Științei, a debutat ca titular în tricoul alb-albaștrilor.

200205 FCU Vorskla Blidar riza

Jocul din prima repriză a fost destul de încâlcit iar ucrainienii au deschis scorul în minutul 18, în urma unui corner executat de pe partea lor dreaptă de atac. Boția, Zimța și Dragu au încercat în zadar să aducă egalarea pentru Știința în primele 45 de minute iar la pauză Vorskla a condus cu scorul de 1-0.

În partea a doua a jocului, datele disputei din Antalya au fost altele. FCU a stat în permanență în presing iar Vlad Boția, cel care ușor, ușor începe să își reintre în ritmul jocului foarte bun pe care îl avea la Brașov, a reușit să marcheze golul de 1-1, în minutul 48. La rândul său, atacantul Caludiu Dragu, care s-a bătut în permanență cu fundașii ucrainieni, avea să ducă scorul la 2-1, în mintul 77, după ce a marcat din lovitură de la 11 metri, trecându-și în cont al treilea gol din acest cantonament.

200205 FCU Vorskla stoenac

Dar cireașa de pe tort în partida cu Vorskla a fost pusă de același Marian Stoenac, minutul 85, după ce experimentatul mijlocaș al Științei a marcat din nou un eurogol, din lovitură liberă de la 18 metri, așa cum i-a obișnuit pe fanii lui FC Universitatea Craiova în campionat, ducând scorul la 3-1.

La ultima fază de joc, ucrainienii au marcat și al doilea lor gol, iar meciul s-a terminat 3-2.

Primul 11 al lui FCU.

Mario Enache - Negru, Dănănae, Suciu, Tudor - Zanfir, Blidar - Riza, Zimța, Boția - Dragu

Au mai jucat: Chindriș, Pop, Stoenac

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 22 Octombrie 2021
FC Universitatea vs Gaz Metan Mediaș
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova