Spectacol la Târgu Jiu. Știința Craiova își continuă marșul spre Liga a doua!

FC Universitatea Craiova a obținut o nouă victorie la scor.

Capture RAICEA

Știința a făcut încă un meci bun în campionat, iar după ce în urmă cu câteva etape a dezmembrat la Filiași, Chișineu Criș, scor 5-0, de această dată oltenii le-au aplicat o corecție și celor de la Ghiorda, locul patru în clasament înaintea acestui joc. Alb-albaștrii au început tare jocul, iar Stoenac a fost la un pas să deschidă scorul încă din mintul 7, dar șutul său a nimerit bara porții oaspeților. Ulterior oltenii și-au continuat asaltul, dar Raicea, Bălan și Zimța nu au reușit nici ei să marcheze în prima parte a jocului. La cabine s-a intrat cu 0-0, prilej pentru Eugen Trică să mai corecteze la vestiare câte cea în jocul echipei sale.

După pauză tăvălugul s-a pornit, iar Claudiu Bălan a reușit să marcheze din lovitură de la 11 metri, după un fault în careu asupra lui Stoenac. Știința a apăsat pe accelerație, iar Bălan a punctat din nou, în minutul 67, după o centrare excelentă primită din corner de la același Stoenac. Alb-albaștrii au încercat în continuare să caute golul, iar după ce Bălan a obținut și el o lovitură de la 11 metri, Rogoveanu a marcat spectaculos din penalty, în minutul 86. Intrat și el pe teren în minutul 80, vulpoiul Robert Răducanu a plasat excelent mingea în poartă, după o lovitură de cap din careul de 16 metri. În acest meci, Samuel Zimța s-a zbătut și el foarte mult, fiind se pare conștient că îi va fi greu să mai prindă primul "11" în Liga a doua, dacă nu profită acum de șansa pe care o are să joace titular, datorită regulii trimiterii obligatoriu pe teren a trei juniori. 

Însă, FC Universitatea Craiova nu trebuie să facă nuntă după această victorie categorică, deoarece la condiițiile pe care Adrian Mititelu le oferă la echipă promovarea trebuie obținută la o diferență de minimum 15 puncte față de ocupanta locului doi în clasament. Astfel că, alb-albaștrii se vor întoarce din nou la antrenamente cu gândul că trebuie să câștige fiecare partidă din acest campionat.

FCU

Bodea-Negru, Gugu, Avram, Cristiu-Pop,Tănase-Raicea, Stoenac, Zimța-Bălan

Au mai jucat: Tudor, Rogoveanu, Răducanu, Trabalka

Capture balan

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 25 Octombrie 2020
Petrolul Ploieşti vs FC Universitatea
15:00

Clasament Liga 2, 2020-2021

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 7 17
2. FC Metaloglobus 8 15
3. Universitatea Cluj 8 14
4. ACS ASU Poli Timișoara 7 14
5. Petrolul Ploieşti 7 13
6. FC Rapid 7 13
7. AFC Turris-Oltul 8 12
8. Dunărea Călăraşi 6 12
9. Unirea Slobozia 8 10
10. Farul Constanţa 7 10