Bornescu: “Mă voi întoarce sută la sută la Universitatea Craiova. Este viața mea!”

Fostul portar al Științei, Mircea Bornescu, 38 de ani, a dezvăluit pentru Ediție.ro că va merge pe cât este posibil la meciurile lui FCU din Liga 3, dar a recunoscut că i-ar plăcea ca într-o zi să facă echipă în conducerea clubului din Bănie cu Robert Săceanu și Marcel Pușcaș.

bornescu

Mircea, ai fost văzut la meciul lui FCU din Cupa României cu U Cluj, cum a fost?

Am avut mari emoți, deoarece urma să mă întâlnesc cu foarte mulți prieteni de ai mei, dar așteptam cu mare nerăbdare să trăiesc din nou live atmosfera pe care doar Peluza Sud 97 poate să o facă pe Oblemenco. FCU este a doua mea casă și vă spun sigur că o să mă mai duc la meciurile acestei echipe.

Pentru tine echipa din Liga 1 are vreo legătură cu Universitatea Craiova?

Hai să fim serioși. Dacă eu, Săceanu, Prepeliță, Ciucă și cei care am jucat cu adevărat la Universitatea Craiova nu știm care este adevărata Unievrsitatea Craiova, atunci chiar că nu mai avem nimic de comentat. Eu nu am nicio treabă cu echipa orașului Craiova din Liga 1, nu simt nimic pentru această formație. Pentru mine adevărata Universitatea Craiova este echipa din Liga 3 și într-o zi vreau să mă întorc la această formație.

În ce postură te-ai vedea lucrând la FCU?

În niciun caz nu doresc să lucrez ca antrenor sau ca antrenor cu portarii. Este exclus. Glumind un pic, nu am citit degeaba trei bibloteci după ce m-am lăsat de fotbal. Dar revenind la lucruri serioase, vă spun sincer că mi-ar plăcea să fac echipă cu Robert Săceanu și cu nea Marcel Pușcaș. Îmi place să lucrez mai mult pe partea administrativă. Însă nu depinde doar de mine revenirea la Universitatea. Dacă domnul Adrian Mititelu consideră că aș putea să ajut FCU, atunci o voi face cu mare plăcere. Am plans când am părăsit Universitatea, doar eu știu cât am suferit, și mi-am jurat că într-o zi mă voi întoarce la FCU. Până atunci eu vreau să scot în evidență profesionalismul de care Robert Săceanu a dat dovadă. Vreau să scot în evidență că acest băiat a iubit enorm Universitatea Craiova și a stat lângă FCU la greu. Nu cred că a fost cineva care a suferit ca Robert pentru Universitatea în cele mai negre zile ale acestui club. Iar Robert a fost acolo.

Ce părere ai de actuala echipă a lui FCU?

Eugen Trică este clar un antrenor de Liga 1. Este unul dintre tinerii antrenori din noul val care va ajunge în mod sigur în top. Sunt convins sută la sută că nu o să se pună niciodată problema în acest campionat, care o să fie echipa care o să promoveze în Liga 2. FCU va promova fără nicio o emoție. Eugen are cel mai bun lot din Liga 3, iar el face treabă foarte bună în acest sezon. Primele 40 de minute din jocul cu U Cluj au demonstrat că FCU are potential, dar experiența celor de la U Cluj a contat, iar ardelenii au ieșit câștigători.

Ce crezi că se va întâmpla la Liga 2?

La Liga 2 este o altă mâncare de pește, iar Eugen Trică știe acest lucru. Însă, hai să îi lăsăm pe cei de la FCU să se pregătească în liniște, deoarece fiecare etapă trebuie tratată cu maximă seriozitate. Îi respect enorm pe suporterii lui FCU și îi rog să meargă în continuare după echipă. Îi felicit pe cei din PS.97 pentru faptul că au dat dovadă că îi își iubesc echipa, iar eu îi asigur de tot respectul meu. Nu uit că, atunci când eu eram jucător ei îmi strigau numele și m-au făcut să mă simt fotbalist adevărat.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 16 42
2. CS Șoimii Lipova 16 29
3. CS Crișul Chișineu Criș 16 28
4. ACS Flacăra Horezu 16 27
5. ACS Progresul Pecica 16 26
6. ACS Dumbrăvița 16 23
7. CS Hunedoara 16 23
8. CSC Ghiroda și Giarmata 16 21
9. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 16 21
10. Fortuna Becicherecu Mic 16 20
X

Right Click

No right click