EXCLUSIV. Gigi Ciurea: "Am învățat multe, după ce am pierdut amicalul cu FCU!"

Gigi Ciurea își dorește să nu piardă meciul de la Severin cu FCU.

Capture ciurea mare

Ediție.ro a stat de vorbă cu Gigi Ciurea înaintea meciului de vineri Filiași - FC Universitatea Craiova, cel care se va disputa cu porțile închise, la Severin, de la ora 17:00.

Domnule Ciurea, vă așteptați să aveți șase puncte după primele două etape?

Vă spun foarte sincer că nu mă așteptam să pornim atât de bine acest campionat, dar îmi felicit jucătorii pentru modul în care s-au pregătit și au abordat primele două partide din campionat. Împreună cu domnul Spânu am încercat să facem un lot bun pentru acest sezon și mă bucur din suflet că am reușit să câștigăm șase puncte din primele două etape.

Urmează meciul cu FC Universitatea Craiova, cum îl vedeți?

FCU este clar una dintre principalele favorite la promovare. Eugen Trică este un antrenor foarte bun, fost jucător al Universității Craiova, iar el în mod sigur și-a pus și își va pune amprenta pe parcursul din campionat al echipei sale. Am jucat cu FCU un meci amical și am fost învinși foarte clar. Eu sper că elevii mei au învățat multe după acea înfrângere, iar acum vom face tot posibilul să nu pierdem. Evident că eu îmi doresc toate cele trei puncte, dar mai trebuie să și putem să învingem. Însă vă asigur că vom face o figură frumoasă în acest meci. Dintre jucătorii împrumutați dela FCU cred că îl voi trimite pe teren doar pe Kovari, deoarece Moț a revenit abia acum, după o accidentare. L-am avut la câteva antrenamente și pe Mihai Dina, dar el nu a mai dorit să rămână la noi. A fost alegerea lui să plece.

GIGI CIUREA

Ce părere aveți că jocul se dispută fără spectatori?

Nici mie nu îmi place acest lucru, dar nu a depins de Gigi Ciurea. Jucăm pe un stadion mare și frumos la Severin și este păcat că vom disputa partida fără spectatori.

În meciul amical cu FCU v-a atras atenția un jucător anume de al lui Trică?

FCU are jucători de calitate, dar personal îmi place foarte mult Ovidiu Dănănae. Îl cunosc foarte bine. Acest jucător dă siguranță echipei datorită calităților sale și am observat că își coordonează foarte bine colegii în teren. Are multă experiență. iar lucrul ăsta se vede pe gazon.

Sunteți un fost mare jucător al Universității Craiova, ce amintiri aveți de când erați fotbalist?

Normal că am foarte multe amintiri, mai ales că am și câștigat trofee cu Știința. Totuși, mi-a rămas în suflet golul pe care l-am înscris în 1989 împotriva lui Dinamo. Am jucat atunci pe stadionul Central cu peste 50.000 de spectatori în tribună, iar noi am învins Dinamo cu 1-0, iar Dinamo era atunci cu una dintre cele mai bune echipe ale sale din istorie. Este părea mea. Antrenorul lor era Mircea Lucescu, iar ei îi aveau pe teren pe Andone,Rednic, Lupu, Lupescu, Mateuț, Klein, Sabău, Răducioiu. Batuseră Steaua în Ghencea cu 3-0, dar și noi ne făcusem echipă bună. Îi aveam pe Gică Popescu,Zanfir,  Adrian Popescu, Badea, Săndoi. Am marcat eu singurul gol al partidei cu gennunchiul, după ce i-am luat fața lui Klein. Acel gol a rămas unul dintre cele mai importante goluri marcate de mine pentru Universitatea Craiova.

Apropo de Universitatea Craiova, ce părere aveți dumneavoastră despre situația fotbalistică din Bănie?

Ca fost fotbalist al Univerității Craiova vă spun sincer că mă doare că sunt două echipe. Universitatea Craiova este doar una singură. Nu pot să existe două Universității Normal ar fi să fie înțelegere,dar nu o să fie niciodată.

universitatea craiova 1991

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 16 42
2. CS Șoimii Lipova 16 29
3. CS Crișul Chișineu Criș 16 28
4. ACS Flacăra Horezu 16 27
5. ACS Progresul Pecica 16 26
6. ACS Dumbrăvița 16 23
7. CS Hunedoara 16 23
8. CSC Ghiroda și Giarmata 16 21
9. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 16 21
10. Fortuna Becicherecu Mic 16 20
X

Right Click

No right click