EXCLUSIV. Ciucă, alături de FCU. "Echipa are mai multă forță!"

Mădălin Ciucă a dezvăluit pentru Ediție.ro că își dorește să revină într-o zi la FCU!

madalin ciuca

Fostul căpitan al Științei, Mădălin Ciucă, 36 de ani, a oferit un in interviu pentru Ediție.ro în care a vorbit despre FC Universitatea Craiova și a mărturisit că în vara anului viitor în mod sigur Știința va promova în Liga 2.

Mădălin, poți să stai departe de fotbal?

Vă dați seama că nu îmi este ușor după mai bine de 20 de ani de carieră fotbalistică, dar orice început are și un sfârșit. Mi-as fi dorit să mai am măcar 30 de ani și să joc tot pentru Universitatea, echipa noastră de suflet. Dar acum am timp mai mult să stau cu familia.

Și cu ce îți omori mai exact acum timpul liber?

Îl duc pe cel mic la fotbal, dar urmăresc cu mare atenție și meciurile noastre. Am vorbit și cu Eugen Trică, dar țin legătura și cu fratele meu, Robert Săceanu.Copiii noștri sunt legitimați la grupa de juniori a lui FC Universitatea Craiova și sper din tot sufletul să ne calce amândoi pe urme.

Am urmărit acum meciul de la Pâncota și vă pot spun că am văzut o schimbare bună în jocul Stiinței. În primul rând echipa a căpătat mai multă forță, se apără sus, iar acest lucu se datorează conceptului tactic al lui Eugen Trică, dar și muncii depuse de preparatorul fizic, Dan Vasilică. Domnul Mititelu a făcut un lucru extraordinar, atunci câ a acceptat să îl angajeze la echipă pe acest preparator fizic. Băieții s-au pregătit foarte bine în Austria și o să vedeți căt o să îi ajute în următoarea perioadă pregătirea fizică. În plus am observat și o unitate mai mare între jucători. Parcă se ajută mai mult în teren unul pe altul.

Ce părere ai de seria în care Știința a fost repartizată?

Băieții nu trebuie să se culce pe o ureche, doarece trebuie să trateze fiecare meci ca pe o finală. Dar la cum s-a lucrat în această vară și la condițiile pe care domnul Adrian le oferă la echipă, după părerea mea, FC Universitatea o să promoveze la pas. Însă vă repet: băieții nu trebuie să se culce pe o ureche. Trebuie să își păstreze concentrarea din prima până în ultima etapă.

ciuca doi

După retragerea ta banderola a fost preluată de Dănănae, ce părere ai?

Este un lucru normal. Ovidiu are multă experiență, iar cei tineri au multe de învățat de la el. Nu trebuie să fi neapărat cel mai bun prieten al lui Dănănae, dar dacă tu la 19, 20, hai chiar și 27 de ani te uiți și vezi cum se antrenează acest fotbalist, care a ajuns la 34 de ani și nici nu își arată vârsta, atunci chiar este de ajuns să fi în preajma lui. Ovidiu este un exemplu pentru toți cei din lot. Este un profesionist adevărat, atât în cariera sportivă, cât și în viața particulară. Dacă la 34 de ani poate să se antreneze așa cum o face el, atunci doar dacă ai avut grijă de viața ta poți să te antrenezi atât de bine.

Miercuri, Știința joacă la Severin în Cupa României, ce părere ai despre acest meci?

În primul rând cel mai important avantaj este faptul că Peluza Sud 97 o să vină la Severin. Cu băieții din galerie în spate fotbaliștii noștri vor juca cu motoarele turate la maximum. Cred că o să mă duc și eu la meci, deoarece în mod sigur o să fie o atmosferă de mare meci. Apoi nu uitați că vom întâlni o echipă de Liga 2, iar dacă Știința va elimina această echipă, o să vedeți că jucătorii vor căpăta și mai multă încredere în forțele lor. Eu sper că FCU va ajunge să întâlnească o echipă de Liga 1 în Cupa României.

Capture CIUCA PS 97 2

În final vreau să te întreb dacă tu îți dorești să lucrezi la FC Universitatea Craiova?

Absolut! O să încerc să discut cu domnul Adrian Mititelu, deoarece îmi doresc să activez la acest club. Dacă dânșii vor avea nevoie de mine eu voi răspunde prezent. 

Capture PS CIUCA. 2

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Joi, 13 Mai 2021
FC Universitatea vs AFK Csikszereda
17:30
Sâmbătă, 15 Mai 2021
FC Rapid vs FC Universitatea
11:00 | București
Sâmbătă, 22 Mai 2021
FC Universitatea vs Dunărea Călăraşi
11:00