EXCLUSIV. Florin Stângă: "FCU are prima șansă la promovare" Ce spune de Boția!

Florin Stângă regretă că FCU nu mai face parte din Seria III.

Botia preentare

Actualul antrenor principal al celor de la Brașov, Florin Stângă, 41 de ani, consideră că Știința are prima șansă la promovare în Liga 2, deoarece lotul lui Eugen Trică este de departe cel mai valoros lot dintre loturile formațiilor din Seria IV. Tehnicianul "stegarilor" a vorbit și despre fostul său elev, Vlad Boția.

"Vreau să recunosc încă din start că îmi pare rău ca nu mai suntem în serie cu Universitatea Craiova. Îi motivam foarte bine pe copiii mei atunci când le vorbeam despre istoria acestei echipei, iar ei, fără bani, își dădeau viata pe teren, atunci când jucau împotriva unor fotbaliști pe care îi văzuseră doar pe la televizor. Să fiți convinși că între Universitatea și Brașov ieșeau două meciuri pe cinste. Acum noi am rămas în Seria III, consider că este bine, iar eu cred că Alexandria și Slatina se vor bate la promovare.

Însă vreau să mai atrag atenția asupra echipei Progresul Spartac, deoarece eu consider că această echipă este foarte puternică. Totuși, vă asigur că noi cei de la Brașov o să încercăm să le facem viața grea celor trei formații cu pretenții la promovare, dar mai bine spus noi vom juca toate meciurile la fel. Vom juca doar pe teren, iar așa cum am încurcat Turris Măgurele, așa putem să le facem viața grea și altor echipe cu pretenții la promovare.

Revenind la Seria în care a fost repartizată Universitatea Craiova, totuși vă pot spune că la cum îl cunosc eu pe Eugen Trică el va încerca să rezolve ecuația promovării încă din finalul turului de campionat. Sunt sigur că cei de la Craiova nu vor mai face greșelile din campionatul trecut, deoarece au acum mai multă experiență, un antrenor foarte bun, iar lotul a rămas destul de omogen. Am văzut că Trică nu a făcut transferuri doar de dragul de a le face. Și-a adus jucători doar acolo unde a considerat el că este mare nevoie", a spus Stângă.

botia 2

"Boția este fotbalist de Liga 1"

Ediție.ro l-a întrebat pe Florin Stângă și despre unul dintre jucătorii pe care el i-a antrenat la Brașov, Vlad Boția. "Ca să fiu sincer mi-ar plăcea dacă domnul Adrian Mititelu ar fi de acord să mi-l împrumute până la vară pe Boția la Brașov. Vă asigur că îl voi pune pe picioare în aceste luni, iar la mine Vlad va avea șansa să joace titular meci de meci. Eu am mai lucrat cu el și am mare încredere în calitățile acestui fotbalist. Boția este un jucător de Liga 1.

Însă sunt convins că Eugen Trică și domnul Adrian Mititelu au și ei mare încredere în Boția și nu vor dori să mi-l împrumute.  Cei de la Universitatea au în curtea lor o adevărată mină de aur, iar cu Boția în lot și valoarea lui Răducanu o să crească și mai tare, deoarece Robert știe că are concurență pe post, iar concurența dintre ei doi face bine Universității Craiova. Vlad este un fotbalist tehnic, cu ruperi de ritm, viteză, dar șutează și foarte bine de la distanță. După părerea mea Boția trebuie să își intre cât mai repede în ritmul meciurilor, dar de acest lucru o să se ocupe Eugen Trică. Sunt sigur că și Eugen și-a dat seama că Boția este un jucător valoros. Personal le doresc tuturor celor de la FCU multă baftă în lupta lor pentru promovare. Universitatea este o echipă extrem de iubită, iar suporterii Științei sunt extraordinari",a încheiat Stângă.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Sâmbătă, 20 Februarie 2021
FC Universitatea vs AFC Turris-Oltul
11:00
Sâmbătă, 27 Februarie 2021
CS Concordia Chiajna vs FC Universitatea
11:00
Sâmbătă, 6 Martie 2021
FC Universitatea vs CS Mioveni
11:00

Clasament Liga 2, 2020-2021

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 14 30
2. Viitorul Pandurii Tg. Jiu 14 26
3. FC Rapid 14 26
4. Dunărea Călăraşi 14 24
5. ACS ASU Poli Timișoara 14 24
6. Universitatea Cluj 14 23
7. FC Metaloglobus 14 22
8. AFK Csikszereda 14 22
9. Petrolul Ploieşti 14 21
10. SCM Gloria Buzău 14 21