EXCLUSIV. Mesajul mamei lui Cristi Neamțu pentru PS.97 și Mario Enache!

Mama lui Cristi Neamțu se bucură că portarul lui FCU, Mario Enache, 15 ani, apără cu gândul la fiul ei.

 

Capture CR NEAMTU

Fostul portar al Științei, Cristi Neamțu, a rămas veșnic în inimile tuturor celor care iubesc cu adevărat FC Universitatea Craiova. Cel poreclit "Schmeichel" Bănie este simbolul Peluzei Sud 97, iar fiecare suporter al alb-albaștrilor poartă cu mândrie pe tricou, fular, eșarfă, steag sau hanorac însemnele cu chipul lui Neamțu. 

Într-un interviu acordat pentru Ediție.ro, Mario Enache, 15 ani, actualul portar al lui FCU, dar și mezinul lotului echipei din Bănie, a declarat că fostul goalkeeper al Științei va rămâne pentru totdeauna în inima lui.

"Îi mulțumesc din suflet acestui copil că se gândește la Cristi atunci când el apără. Sunt sigură că băiatul meu se bucură și veghează acolo din ceruri ca Mario să apere bine. Îl sfătuiesc să muncească cât poate el de mult, deoarece și Cristi a muncit foarte mult până când a ajuns să apere la Universitatea Craiova, dar din păcate s-a întâmplat în 2002 nenorcirea pe care o știți toți, iar pe mine m-a marcat pe viață. Sunt sigură că Mario o să ajungă un mare portar, iar Dumnezeu îl va ajuta în cariera lui. Cred că tatăl lui Mario Enache i-a povestit multe fiului său despre Cristi.

DSC 0024

Mă bucur din tot sufletul că jucătorii de la FC Universitatea Craiova, dar nu în ultimul rând suporterii din Peluza Sud 97 se gândesc la Cristi, iar ori de câte ori au ocazia să știți că ei se duc la cimitir și pun câte o floare și o lumânare la mormântul fiului meu. Vreau să le transmit băieților din galeria Peluzei Sud 97 să stea liniștiți. Acel tablou cu Cristi nu îl voi da niciodată celor care susțin echipa Primăriei, deși băieții din galeria celor care susțin echipa Primăriei au venit la mine acasă să mi-l ceară. Mi-au spus că vor să îl pună ei pe stadionul Oblemenco, dar acel tablou este al celor din Peluza Sud 97. Nu am cum să dau acel tablou atât timp cât cei din Peluza Sud 97 nu intră pe stadionul Ion Oblemenco. 

MARIO ENACHE

Eu le-am înțeles punctul lor de vedere, iar tabloul rămâne la mine acasă. Dacă cei din Peluza Sud 97 doresc să le înapoiez tabloul, atunci pot să vină la mine să îl ceară. Dacă nu, atunci îi asigur să stea liniștiți că la mine acasă acest tablou este pe mâini bune. Eu știu cât de mult au ținut și țin ei la Cristi. Am fost plecată din Craiova și am văzut prin unele locuri poze lipite cu chipul fiului meu. Acele însemne sunt doar în Peluza Sud 97. Păstrez acasă cu mare mândrie tot ce mi-au dat băieții din Peluza Sud 97, mai ales că pe ele apare chipul fiului meu",a spus Ioana Ciubotă.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Sâmbătă, 20 Februarie 2021
FC Universitatea vs AFC Turris-Oltul
11:00
Sâmbătă, 27 Februarie 2021
CS Concordia Chiajna vs FC Universitatea
11:00
Sâmbătă, 6 Martie 2021
FC Universitatea vs CS Mioveni
11:00

Clasament Liga 2, 2020-2021

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 14 30
2. Viitorul Pandurii Tg. Jiu 14 26
3. FC Rapid 14 26
4. Dunărea Călăraşi 14 24
5. ACS ASU Poli Timișoara 14 24
6. Universitatea Cluj 14 23
7. FC Metaloglobus 14 22
8. AFK Csikszereda 14 22
9. Petrolul Ploieşti 14 21
10. SCM Gloria Buzău 14 21