EXCLUSIV. "Îmi doresc să promovez cu FCU și să ajung la echipa națională!"

Mario Enache, 15 ani, este convins că are mult de muncă în perioada următoare.

Capture ENACHE

Mezinul lotului Științei a dezvăluit pentru Edițiie.ro care sunt planurile sale de viitor, dar este în continuare convis că tot ce și-a propus de la cariera lui se poate obține doar cu multă muncă.

Mario, cum a fost primul tău an la seniori, chiar dacă tu ai doar 15 ani?

Mărele regret rămâne că nu am reușit să promovăm, dar personal sunt bucuros că am avut șansa să joc câteva meciuri ca titular la FC Universitatea Craiova.

Ce ai simțit când ai început să aperi titular la FC Universitatea Craiova?

O mare onoare, dar și o mare bucurie. Unul dintre visurile mele se îndeplinise. Eu copilul Mario Enache am ajuns să apar în poartă Universității, așa cum pe timpuri se întâmplase și cu Cristi Neamțu. Sper din tot sufletul că de acolo din ceruri Cristi este mândru de mine. El o să râmână veșnic în inimile celor care iubim cu adevărat FC Universitatea Craiova.

Mario, ai avut emoții în poarta Științei?

Ca să fiu sincer, emoții poate am avut doar atunci când am debutat, dar ușor, ușor încurajările tuturor colegilor mei m-au făcut să mă simt din ce în ce mai bine și sigur în poartă. M-am bucurat enorm că la doar 15 ani am avut șansa să joc alături de fotbaliști precum Ovidiu Dănănae sau Mădălin Ciucă, cei pe care eu îi văzusem la televizor sau chiar și din tribune atunci când eram foarte mic, iar ei jucau în Liga 1 pentru Universitatea Craiova.

Mario, după ce ai debutat la Știința foarte mulți suporteri se așteptau ca tu să joci împotriva celor de la CSU, ce s-a întâmplat?

A fost decizia domnilor antrenori ca eu să nu joc. Nu am ce să comentez, deoarece eu sunt conștient că am foarte mult de muncă, iar deciziile staff-ului tehnic nu se comentează. Nu uitați că până la urmă eu sunt doar un copil de 15 ani. Din câte știe eu pe la Horezu mai este un portar la fel de tânăr ca și mine.

Ce urmează pentru Mario Enache?

Multă, multă muncă. Doar așa pot să progresez. La 15 ani am 1.82 m, dar sunt sigur că o să mai cresc. Abia aștept reunirea echipei pentru că vreau să ne apucăm cât mai repede de treabă. Prin devotamentul meu, dar și prin munca pe care o să o depun la antrenamente eu sper să îl conving pe domnul Eugen Trică că merit să fac parte din lotul lui FC Universitatea Craiova.

Ai un portar pe care îl urmărești în mod special din fotbalul nostru sau din fotbalul internațional?

Îmi place foarte mult Alisson Becker de la Loverpool, iar dintre portarii români îmi place Ionuț Radu, căpitanul naționalei Under 21, dar am am văzut că a fost convocat de domnul Cosmin Contra și la naționala mare.

Ce alt mare vis ar mai vrea Mario Enache să i se îndeplinească?

După ce am ajuns să apar poartea lui FC Universitatea Craiova acum îmi doresc să mi se îndeplinească și alte două lucruri. Vreau să promovez la vară cu FC Universitate Craiova în Liga 2, dar îmi doresc să ajung într-o zi și la echipa națională a României. Nu contează că pentru început o să fie unul dintre loturile de juniori ale României. Indiferent de situație este o mare onoare să ajungi să joci pentru tricolorul țării tale.

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 16 42
2. CS Șoimii Lipova 16 29
3. CS Crișul Chișineu Criș 16 28
4. ACS Flacăra Horezu 16 27
5. ACS Progresul Pecica 16 26
6. ACS Dumbrăvița 16 23
7. CS Hunedoara 16 23
8. CSC Ghiroda și Giarmata 16 21
9. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 16 21
10. Fortuna Becicherecu Mic 16 20
X

Right Click

No right click