Noapte de vis! Coșmarul giuleștenilor continuă. Rapid-FC Universitatea Craiova, 2-3!

Nicolo Napoli l-a surclasat tactic pe Adi Mutu.

COMPGANO MOLDOVAN

FC Universitatea Craiova urma să se deplaseze din nou, după foarte mulți ani, în Giulești, iar rapidiștii știau că vor întâlni coșmarul lor de-o viață. După cele 95 de minute jucate, temerile suporterilor echipei lui Adi Mutu s-au adeverit. Știința a plecat din nou cu toate cele trei puncte de pe acest stadion, iar Nicolo Napoli le-a administrat giuleștenilor a treia sa victorie din ultimii doi ani. 5-0 în Liga 2, 3-2 în Bănie în Liga 1, iar acum tot un 3-2, dar de această dată în Giulești. Eugen Trică învinsese și el Rapidul prin Liga 2, iar Flavius Stoican remizase cu Rapidul, cpe când se afla pe banca alb-albaștrilor.

Concluzia? Suporterii Rapidului chiar nu știu să se mai bucure după o partidă jucată împotriva Științei.

 VAN DURMEN

Revenind la partida de luni seară din Giulești, Rapidul a deschis scorul dintr-o pură întâmplare, Albu se bucura de parcă ar fi marcat el primul gol al partidei, Diallo fiind totuși cel care și-a dat un autogol cu călcâiul.

În minutul 34, Nicolo Napoli a decis să facă două înlocuiri, luându-l prin surprindere pe Mutu, mai ales că italianul a decis să schimbe sistemul din 3-4-3 în 4-4-1-1. În locul lui Negru-Sidibe au intrat Achim și Marquet. Până când Mutu să se dezmeticească și să înțeleagă despre ce este vorba, decarul Științei, Pepe Bauza, scoate din joben o pasă de vis, iar Compagno îl execută cu sânge rece pe „amicul" Moldovan. O mai făcuse și în Bănie.

Dar a apucat Mutu să se dezmeticească și să îi răspundă tactic lui Napoli? Nu! După pauză, în minutul 46, Van Durmen scapă pe stânga și îi pasează excelent lui Bauza, care este secerat în careu de Moldovan. Pepe vrea să execute el lovitura de la 11 metri, dar Napoli îi face semn argentinianului că cel stabilit încă de la vestiare este Compagno, iar Andrea îl ridiculează pe „amicul" Moldovan cu o scăriță. Știința face 1-2, iar din acel moment vreo 15 minute Rareș Ilie începe un meci cu Paramatti și Popa, dar oltenii rezistă.

BAETENMOLDOVAN

În minutul 90, Diallo îl faultează în careu pe Vojtus, iar Bărsan nu ezită să acorde 11 metri, așa cum a ezitat să îi acorde roșu mai devreme lui Săpunaru și i-a dat doar galben, lăsându-l pe acesta pe teren după un fault dur asupra lui Bauza. Albu îl învinge pe bravul Popa, scorul devine 2-2, dar coșmarul rapidiștilor continuă, după ce Baeten face 2-3, în minutul 90+5, iar Știința pleacă acasă din nou cu trei puncte din Giulești.

Rapid: Moldovan - Stahl, Dandea, Grigore, Morais - Albu, Săpunaru, Kait - Vojtus, Pănoiu, Ilie

Rezerve: Drăghia, Goge, Demici, Crepulja, Moise, Sefer, Ioniță I, Ad. Bălan, Marzouk
Absenți: Cl. Belu accidentat)
Antrenor: Adrian Mutu

U Craiova: Popa - Paramatti, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - Negru, Baeten, Van Durmen, Sidibe - Bauza, Compagno
Rezerve: Mogoșanu, Bușu, Pop, Achim, Asamoah, Albu, Marquet, Ondaan, Cl. Bălan 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28