EXCLUSIV. Trică: "Toți trebuie să ne ridicăm la nivelul Peluzei Sud 97!"

EXCLUSIV. Trică: "Toți trebuie să ne ridicăm la nivelul Peluzei Sud 97!"

Eugen Trică a acordat pentru Ediție.ro primul interviu în calitate de antrenor principal al lui FC Universitatea Craiova.

Capture TRICA PREZENTARE

Fostul mare fotbalist al Științei a dezvăluit că de acum disciplina este cuvântul de ordine în vestiarul alb-albaștrilor și a recunoscut că Peluza Sud 97 a avut un rol important în revenirea lui în Bănie.

Eugen, ce te-a făcut să semnezi în Liga 3, deși tu erai antrenor în Liga 2?

Nu se pune problema așa. Nu m-am gândit niciodată că trebuie să cobor din Liga 2 în Liga 3. Universitatea Craiova este Universitatea Craiova, echipa unde am crescut, iar Peluza Sud 97 este Peluza Sud 97. Trebuie să recunosc însă că Peluza Sud 97 a avut un rol determinant în venirea mea la Știința. Prima și prima dată cu băieții din galerie am discutat. Vă spun sincer că fără sprijinul Peluzei Sud 97 îmi era tare greu să mă întorc acasă. A contat enorm pentru mine că acești băieți mă susțin. Eu unul le știu trecutul, iar ei sunt cei care toată viața lor au fost drepți și au stat și la bine și la rău lângă Universitatea Craiova. Îi asigur că voi face tot ce depinde de mine, dar absolut totul ca să nu îi dezamăgesc. Vreau să mai spun încă o dată ca să știe toată lumea că Peluza Sud 97 a avut un rol foarte important în venirea mea la Craiova, iar eu le mulțumesc. Ei sunt suporterii noștri adevărați. Noi cei care lucrăm la Universitatea Craiova, jucători, antrenori și tot ce vrei tu trebuie să ne ridicăm la nivelul Peluzei Sud 97.

Eugen, ce urmează din prima ta zi de lucru în vestiarul Științei?

Nu din prima mea zi de lucru, de mâine chiar dacă băieții sunt în vacanță. De mâine disciplina este cuvântul de ordine, iar asta o transmite de acum Eugen Trică. Cine greșește plătește de nu se vede. Nu mă interesează că este x, y sau z. Vom avea un regulament clar de ordine interioară. Aici este Universitatea Craiova și vreau ca lucrul ăsta să îl bage bine în cap toți jucătorii. Sper că m-am făcut bine înțeles încă de pe acum.

file

Ce așteptări ai de la jucătorii tăi?

Implicare, determinare și sacrificiu pe teren pentru culorile Științei. Iar implicare nu vreau să văd doar de la jucători. Implicare maximă vreau să văd și de la Robert Săceanu, nu că nu ar fi muncit până acum, cel care a stat zi de zi alături de băieți, de la Gabi Blondu, cel care este acum în club, dar și de la tine, cel care îmi iei acum interviul. Da, chiar și de la tine. Asta vreau să scrii. Vei avea șansa să mergi cu noi în cantonamentul din Austria și vreau să relatezi la suporteri de acolo absolut tot. Pe toți ne va aștepta de acum o muncă titanică, deoarece toți lucrăm pentru Universitatea Craiova, chiar și tu, iar această echipă are ca obiectiv promovarea în Liga 2.

Apropo, de cantonament, s-a tot vorbit că Nicolo Napoli nu a lucrat tactic în Antalya, cum comentezi?

Foarte bine că m-ai întrebat acest lucru că vreau să precizez ceva foarte clar. De acum nu vreau să mai prind pe vreun jucător de al meu că vorbește de rău despre Napoli, Adrian Filip sau nu mai știu eu de cine. Ce a fost în trecut s-a dus. Ei au încercat să ajute la promovare. Ei sunt colegii mei de meserie și nu vreau să mai aud o vorbă despre ce a fost în trecut sau ce nu s-a făcut bine la echipă. Sper că mă fac înțeles pentru toată lumea. Nu vreau să mai aud o vorbă de rău despre Napoli.

Eugen, Ovidiu Dănănae te-a prins la Universitatea Craiova ca fotbalist, la fel și Costinel Gugu, ce așteptări ai de la ei?

Ovidiu Dănănae este clar unul dintre liderii echipei. Chiar l-am urmărit și la ultimele meciuri și sunt convins că experiența lui, dar și dăruirea cu care joacă pe teren ne va ajuta pe toți foarte mult. Și pe Gugu îl știu, chiar dacă el pe atunci, când eu mă aflam la final de carieră la Universitatea era un copil de 17-18 ani. Este un fundaș central foarte bun. Însă vreau să te opresc pentru că nu doresc să mai vorbim de jucători individual. Pe mine mă interesează toată echipa. Unul pentru toți și toți pentru unul, lucrul ăsta vreau să îl văd pe teren. Și mai vreau să mai transmit și un alt lucru. De acum, de la venirea lui Eugen Trică la Știința, nu mai merge doar cu simpla prezență a jucătorilor în teren. Dacă îmbraci tricoul Universității Craiova, atunci asta nu însemnă că simpla ta prezență pe teren îți permite să câștigi meciurile. Că ai văzut, cei din tribună te taxează imediat, iar noi suntem Știința. După noi vin la meciuri suporteri din Craiova și din toată țara. Ca să câștigi meciurile îți trebuie determinare, spirit de sacrificiu și dărurire pe teren, iar eu vreau să văd aceste lucruri în meciuri, dar chiar la antrenamente. De acum trebuie să ne culcăm în gând și trebuie să ne trezim cu cuvântul promovare. Toți suporterii Universității sunt importanți pentru noi și vreau să îi facem pe toți fericiți la vară.

Eugen, ce ne poți spune despre staff-ul tău?

Vreau să vă rog să mai așteptați cam o săptămână. Am ceva în cap, dar încă nu este totul finalizat. Mă gândesc și la cei care au lucrat până acum aici, dar în maximum o săptămână o să anunț și componența celor care vor face parte din staff-ul meu tehnic.

peluza sud 97 2

Eugen, cum crezi că te vei înțelege cu Adrian Mititelu?

La fel ca și dânsul și eu îmi doresc promovarea. De asta am revenit la Universitatea. Domnul Mititelu mi-a dat mână liberă. Ne asigură condiții foarte bune. La echipă nu vom aduce jucători la cantitate, ci calitate. E o vorbă, decât să fac șapte-opt transferuri de dragul de a le face, atunci mai bine fac două transferuri, dar bune. Însă este clar că vom aduce câțiva jucători pe posturile unde eu consider că avem nevoie.

Ce urmează în perioada următoare?

Ce urmează? O muncă titanică. Pe 28 iunie băieții vor face vizita medicală, iar pe 1 iulie ne apucăm de treabă. Pentru început ne vom antrena două spătămâni acasă în Craiova, iar pe 16 iulie plecăm în Austria. Vom sta până pe 30 iulie. Acolo vei merge și tu cu noi și doresc să faci materiale și treabă cât mai bună pentru suporteri. Fanii noștri trebuie să fie informați cât mai mult și cât mai corect. Toți formăm familia Universității Craiova. Nici la tine, dar nici la nimeni nu mai merge cu hihi sau ahha acolo în Austria. Gata, nu mai merge, Vei intra și tu în programul de cantonament al unei echipe profesioniste de fotbal. Nu glumesc, Muncim toți ca să promovăm. Și tu și eu, băieții din lot, toți oamenii din cadrul acestui club. Le mai cer încă o dată la jucători implicare, dar implicare maximă. Le transmit să lase alte prostii că nu merge cu mine. Toți trebuie să ne ridicăm la nivelul Peluzei Sud 97. Le voi repeta lucrul ăsta de 100 de ori. În Austria vom juca și patru sau cinci meciuri amicale.

SUD 97 3

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 1, 2021-2022

Loc Echipă Pct
1. Sepsi OSK 42
2. FC Botoșani 41
3. FC Rapid 39
4. FC Universitatea 34
5. UTA Arad 33
6. CS Mioveni 31