EXCLUSIV. Stoichiță: „Mutu este un antrenor echilibrat, iar Albu va crește mult în valoare sub comanda lui!"

EXCLUSIV. Stoichiță: „Mutu este un antrenor echilibrat, iar Albu va crește mult în valoare sub comanda lui!"

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, este convins că Adi Mutu o să facă treabă bună la Știința.

210523 fcu dunarea 28 bucurie trofeu albu

Mihai Stoichiță a vorbit pentru Ediție.ro despre numirea lui Adi Mutu la FC Universitatea Craiova și a recunoscut că deși plânge cu un ochi, totuși cu celălalt se bucură. Oficialul FRF a mărturisit că „Briliantul" a lăsat selecționata U21 tot pentru un proiect extrem de serios.

Vă spun sincer că plâng cu un ochi, dar cu celălalt mă bucur. Cu toți ne doream ca Adi să continue cu noi la U21, dar până la urmă el a ales tot un proiect extrem de serios, iar Adi a fost foarte sincer cu noi. Ne-a spus clar, după meciurile de la EURO că el își dorește să antreneze zi de zi, iar noi îi respectăm decizia.

E bine că a ales un proiect foarte bun, acolo unde Adrian Mititelu îi pune pe masă condiții extrem bune, iar dacă ai răbdare cu Adi și nu vrei să îți dărâme toate zidurile din prima, atunci o să vedeți unde o să ajungă FCU cu acest antrenor.

Adi Mutu, deși a fost un fotbalist ofensiv vă garantez că este un antrenor echilibrat. Nu se aruncă niciodată pe atac nebunește, doar de dragul spectacolului, ci are un echilibru între apărare și atac. Nu o să vedeți niciodată la Adi Mutu că neglijează apărarea. Este atent la toate detaliile, iar lui Mutu nu îi place să vorbească prea mult, ci îi place să muncească. O să vă convingeți la Craiova de toate aceste lucruri.

Eu zic că o să facă treabă bună în viitorul sezon de Liga 1, deși nu o să îi fie deloc ușor. Liga 2 este diferită de Liga 1, iar lotul trebuie întărit foarte mult.

mutu stoichita

La Craiova este un jucător foarte talentat, iar eu știu că selecționerii sunt cu ochii pe el. Este vorba de căpitanul Albu, cel care este un puști foarte talentat și în mod sigur o să crească mult în valoare cu un antrenor ca Adi Mutu.

Acest puști are multe calități, însă totul depinde doar de el.Și tânârul Popa este un portar de perspectivă, este mai mereu convocat pe la loturile naționale, iar noi îi vom urmări cu atenție pe acești băieți. Dar să știți că ușa naționalelor noastre este deschisă pentru fiecare fotbalist de valoare, nu doar pentru cei doi.

Nu este niciun secret că Adrian Mititelu a crescut foarte mulți fotbaliști la viața lui, iar fotbalul românesc a avut de câștigat de pe urma unor astfel de jucători", a încheiat Stoichiță.

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 1, 2021-2022

Loc Echipă Pct
1. Sepsi OSK 42
2. FC Botoșani 41
3. FC Rapid 39
4. FC Universitatea 34
5. UTA Arad 33
6. CS Mioveni 31