EXCLUSIV. Cămătaru: „Mititelu a fost un om tenace."Ce spune de lupta cu Rotaru!

Rodion Cămătaru consideră că Adrian Mititelu merită tot respectul pentru eforturile pe care le-a făcut cu acest proiect.

FB Adrian Mititelu 20

FC Universitatea Craiova a promovat în Liga 1, iar Rodion Comătaru a declarat pentru Ediție.ro că acest lucru i se datorează în mare parte doar ambiței pe care Adrian Mititelu a avut-o, după ce a trecut prin atâtea probleme din 2011 până în prezent.

„Din acest moment Adrian Mititelu merită tot respectul, iar cine nu este conștient că omul ăsta merită respectat pentru tot ce a făcut în acești ani, atunci înseamnă că noi nu mai trebuie să comentăm nimic și ne facem că nu înțelegem multe lucruri.

Voi știți cum a fost acum Adrian Mititelu? A fost  exact ca un șeic! A pompat bani în acest proiect doar din buzunarul său. Nu cred că era vreun patron de prin fotbalul românesc, din ăștia cunoscuți, ca să facă ce a făcut Mititelu. Poate doar șeicii fac așa ceva. Își bagă banii lor în fotbal până când consideră ei că și-au îndeplinit obiectivul. Cluburile mari din Europa au contracte de sponsorizare, trăiesc din publicitate, din vânzări de abonamente și bilete, dar Mititelu nu a beneficiat de niciun astfel de ajutor în acești ani.

Este de apreciat că familia lui Adrian Mititelu i-a înțeles pasiunea pe care el o are pentru fotbal. Alții, după ce ar fi făcut rost din nou de bani poate că se retrăgeau undeva și stăteau liniștiți doar prin vacanțe și îți vedeau de treaba lor. Nu e ușor să treci prin ceea ce acești oameni au trecut, dar până la urmă Mititelu a ajuns din nou în Liga 1. Păcat că nu a fost acasă să se bucure și el cu echipa de promovare. Însă greul de acum începe. Suporterii din Peluza Sud 97 sunt mulți și sunt ambițioși. Ei vor performanță și vor să se lupte pentru primele locuri în Liga 1. Dacă vrei să te lupți cu Rotaru în Craiova și în fotbalul românesc, atunci îți trebuie o echipă bună. Eu sunt convins că și Adrian Mititelu știe asta, iar eu zic că îi trebuie șapte-opt jucători foarte buni, dacă vrei să te lupți cu Rotaru cu șanse bune. Deși poate vi se pare că am ciudat că am spus numărul ăsta de jucători, dar cam atâția îți trebuie. Cu tot respectul pentru băieții care au promovat acum în Liga 1, dar Liga 2 este mult mai slabă ca Liga 1 și fără întăriri nu ai nicio șansă.

camataru

Îmi place mult acest Compagno, dă bine cu capul, protejează excelent, vine în apărare la fazele fixe, dar lui trebuie să îi aduci mingii bune în fața porții. Adrian Mititelu trebuie să transfere alți mijlocași pentru Liga 1. Acel copil Albu, băiatul cu numărul opt, este de mare viitor, dar trebuie să crească lângă un mijlocaș de valoarea Ligii 1 și cu multă experiență. Craiovei îi trebuie și un decar, îi trebuie un mijlocaș care să facă diferența, să rupă ritmul prin incursiuni rapide și prin pase foarte bune. Dar, nu în ultimul rând lui Mititelu îi trebuie în club o echipă managerială foarte bună. Îi trebuie oameni și conducători care să îl ajute la campania de transferuri, iar la Liga 1 nu trebuie să ei jucători doar după ureche și doar de dragul de a face transferuri.  Acești jucători trebuie urmăriți din timp, trebuie monitorizați, iar într-un final lui Adrian îi trebuie prezentat un raport complet despre fiecare jucător în parte. Clubul trebuie transformat într-un club profesionist din toate punctele de vedere încă din primul sezon din Liga 1", a spus Cămătaru.

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 26 Septembrie 2021
FC Botoșani vs FC Universitatea
18:00 | Botoșani