EXCLUSIV. Valentin Suciu: „Lui Trică îi place fotbalul ofensiv. Compagno este unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 2!"

Antrenorul formației Csikszereda, Valentin Suciu, 40 de ani, se așteaptă la un meci greu în Bănie.

210401 mioveni fcu 04 compagno

FC Universitatea Craiova este la 90 de minute de promovarea în Liga 1, dar oltenii trebuie să învingă joi, cu începere de la ora 17.30, Csikszereda. Partida va avea loc pe stadionul „Ion Oblemenco."

Ediție.ro a luat legătura cu Valentin Suciu, antrenorul ciucanilor, iar acesta ne-a vorbit despre meciul care ar putea să aducă revenirea Științei în prima ligă.

Suntem conștienți de miza acestui meci, mai ales pentru FC Universitatea, dar noi vom încerca să jucăm un fotbal frumos în Bănie și vrem să câștigăm. Bine, asta ne dorim, dar trebuie de văzut la fața locului dacă și vom putea să facem acest lucru.

Craiova este o echipă foarte bine organizată, iar lui Eugen Trică îi place fotbalul ofensiv. Nu este un tip de antrenor care refuză fotbalul și se închide. Am observat că Eugen este un antrenor activ pe banca echipei sale de rezerve din primul până în ultimul minut. Nu ne cunoaștem personal foarte mult, dar se vede că el a fost un mare fotbalist și dorește acum să își facă o carieră frumoasă și în antrenorat.

suciu

Am observat că FCU are o tranziție pozitivă a mingii, iar dacă îi lași să joace sunt foarte buni pe plan ofensiv.

Craiova îl are acolo în careu pe Compagno, unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 2. Acest vârf masiv ține foarte bine de minge, protejează excelent datorită gabaritului său, și nu te iartă în fața porții dacă mingea îi vine bine din centrări.

Trebuie să îi blocăm pe jucătorii lui Trică pe părțile laterale ca ei să nu vină cu centrări foarte bune pentru Compagno.  

Noi vom merge în Bănie să încercăm să jucăm un fotbal frumos, iar eu sper că amândouă echipe vom oferi un spectacol fotbalistic. Este clar că cei de la Craiova vor juca foarte montați datorită faptului că, dacă ne vor învinge atunci ei vor promova în Liga 1. Ne va aștepta un meci foarte greu. Trebuie să recunoaștem că noi avem totuși unele probleme în fața porții, acolo unde se vede lipsa noastră de experiență.

Pentru acest meci îl avem suspendat pe Meszaros, dar totuși sper să mai recuperăm din jucătorii accidentați.

În acest play-off noi i-am avut în mână atât pe cei de la Rapid, dar și pe cei de la Mioveni. Dacă noi câștigam împotriva acestor echipe acum veneam și noi la Craiova de pe cai mari. Dar chiar și așa noi ne vom vinde scump pielea în Bănie și vom juca la victorie", a spus Suciu.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 3 Decembrie 2023
Universitatea Cluj vs FC Universitatea
16:00 | Cluj Napoca
Luni, 11 Decembrie 2023
FC Universitatea vs FC Botoșani
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Vineri, 15 Decembrie 2023
FC Voluntari vs FC Universitatea
17:30 | Voluntari

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
11. FC Voluntari 20
12. Poli Iași 19
13. UTA Arad 19
14. FC Universitatea 18
15. Dinamo București 10
16. FC Botoșani 8