Din nou Compagno. Dunărea Călărași - FC Universitatea Craiova, 1-1!

Din nou Compagno. Dunărea Călărași - FC Universitatea Craiova, 1-1!

FC Universitatea Craiova a terminat neînvinsă turul play-off-ului.

210426 dunarea fcu gol compagno

Știința este în grafic iar alb-albaștrii trag în fiecare partidă cu gândul doar la promovare. Pe lângă cei 11 adversari din fiecare meci, elevii lui Eugen Trică dau uneori și peste cel de-al 12-lea adversar. La Călărași, arbitrul Horia Gabriel Mladinovici și-a intrat imediat în rol, atunci când în minutul 4 l-a și „încălțat" pe Baeten cu un cartonaș galben. Ulterior, maniera de arbitraj a fost în aceeași direcție, iar Compagno putea să fie faultat în atac aproape de fiecare dată de către fundașii centrali de la Dunărea, că atacantul Științei abia că primea un fault cam pe la cinci contacte.  

Cu toate acestea, FC Universitatea Craiova a încercat să conducă ostilitățile spre poarta lui Began, după un joc de posesie mult mai bun ca al elevilor lui Pustai și a dorit să profite pe flancuri de viteza lui Voicu. Fostul atacant de la Turris nu a prins o zi bună, cum nici Ciolacu, iar Compagno a trebuit să se descurce cam de unul singur în avanposturi. Atacantul central al Științei a avut prima sa ocazie de gol în minutul 20, când, după o incursiune a lui Ispas, a reluat mingea cu capul puțin peste poartă.

În minutul 21, Baeten trage și el pe lângă poartă, iar Știința dădea semne că se află la conducerea ostilităților de pe teren. În schimb, gazdele au avut singura lor ocazie de gol din prima repriză abia în mintul 44. Cârstocea a executat un corner, Pușcaș dă pe lângă minge în 2 metri, balonul sare la Lopez, care e prins în față și nu reușește să-l trimită pe poartă deoarece fundașii Științei au degajat mingea la timp.

210426 dunarea fcu trica

În partea a doua a meciului Eugen Trică decide să nu mai riște nimic și îl lasă la cabine pe Baeten, cel cu cartonaș galben luat încă din minutul 4, și îl trimite în locul acestuia pe Anghelina. Însă, în mintul 55, Dunărea reușește să deschidă scorul. Compagno a făcut o preluare largă pe la mijlocul terenului, iar Lopez, după ce a preluat mingea, a prins un trasor de la 30 de metri și l-a învins pe Mario Enache. Dar, un minut mai târziu, Mario Enache își arată clasa, atunci când a rămas unu la unu cu un adversar și a salvat un gol ca și făcut.

Ușor, ușor Știința nu a acuzat golul primit și a trecut din nou la timonă. În minutul 60, Trică îl scoate de pe teren și pe Voicu, iar îl locul acestuia l-a trimis pe Vali Munteanu. Mijlocașul de bandă al Științei își începe șarjele pe partea stângă și le dă dureri de cap gazdelor. Însă, baza în atac Știința o avea tot în Compagno, iar masivul atacant al alb-albaștrilor nu și-a dezamăgit suporterii nici de această dată. În minutul 80 „pivotul" Universității se înalță imperial dintre fundașii centrali ai celor de la Dunărea și reia cu capul direct în plasa lui Began centrarea din corner venită de la Cristea.

210426 dunarea fcu cristea

Iar FC Universitatea Craiova putea chiar să dea marea lovitură, dacă Radu Negru reușea să marcheze în mintul 81 golul doi al Științei, atunci când a ratat incredibil din 3 metri o centrare venită de la Vali Munteanu. Până la urmă s-a terminat 1-1, leii din Bănie au luat 1 punct în deplasare, iar FC Universitatea Craiova a terminat turul play-off-ului pe locul 1, la trei puncte distanță de Rapid și la patru de Mioveni.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 1, 2021-2022

Loc Echipă Pct
1. Sepsi OSK 42
2. FC Botoșani 41
3. FC Rapid 39
4. FC Universitatea 34
5. UTA Arad 33
6. CS Mioveni 31