Super Mario! Meci de infarct pe "Oblemenco" după un eurogol marcat de Baeten. FCU-Poli, 1-0!

Super Mario! Meci de infarct pe "Oblemenco" după un eurogol marcat de Baeten. FCU-Poli, 1-0!

Mario Enache, portarul de 17 ani al Științei, a avut un reflex incredibil în minutul 90 și a oprit toate cele trei puncte în Bănie.

210410 fcu poli parada enache

FC Universitatea Craiova este o stare de spirit, iar oltenii au luptat din primul minut până în minutul 90+3 din greu pentru a obține toate cele trei puncte în meciul cu Poli Timișoara. Iar jocul de pe "Oblemenco" a avut două reprize diametral opuse din partea alb-albaștrilor. Dacă din primul mitan nu este absolut nimic de consemnat din punct de vedere fotbalistic, "leii" din Bănie etalând un joc cu frâna de mână trasă, având nevoie la mijloc de un jucător ca Eugen Trică , totuși „Jose" nu mai este fotbalist, dar din calitatea de antrenor a sesizat unde nu a mers jocul elevilor săi și a corectat la timp. Așa că, din minutul 46, Trică nu a mai stat pe gânduri și i-a schimbat fără nicio ezitare pe Răducanu și Stoenac cu Voicu și Vali Munteanu.

baeten 2

Și jocul alb-albaștrilor a câștigat în viteză, iar după o fază lucrată șnur de Știința prin tripleta, Voicu-Baeten-Vali Munteanu, ultimul reia puțin peste transversală, în minutul 53. Dar, în mintul 60 același Vali Munteanu se joacă cu inimile suporterilor Științei și ratează o lovitură de la 11 metri, după o execuție slabă. Însă, Știința nu se predă, deși meciul se ducea către un rezultat de 0-0, Poli nejucând absolut nimic în repriza a doua, și își continuă atacurile.

În minutul 70 Willy Baeten recuperează mingea pe la mijlocul terenului din piciorul lui Cioinac și pornește furibund spre poarta lui Hindrich. Are variantă de pasă în dreapta, dar totuși preferă să își asume responsabilitatea șutului și prinde o execuție senzațională, la fel ca în meciul cu Petrolul, cea care ar fi aruncat în mod sigur „Oblemenco" în aer, dacă  fanii Universității s-ar fi aflat pe stadion. Hindrich se recunoaște învins, 1-0 pentru FCU.

Dan Alexa profită că pe teren nu se mai află Compagno, care sa își ajute colegii din defensivă, și încearcă să obțină egalarea printr-un gol înscris din faze fixe, acolo unde Scutaru și Mera au fost foarte periculoși.

raducanu poli fixa

Iar bănățenii chiar au fost la un pas să plece un un punct nemeritat de pe „Oblemenco", în minutul 90, dar Mario Enache are un reflex incredibil și scoate în extremis reluarea cu piciorul a lui Mera din șase metri. Puștiul Științei este felicitat de colegii săi, dar aceștia s-au întors imediat la joc pentru că mai aveau de rezistat încă trei minute. Și Știința rezistă și își adugă la zestrea ei încă trei puncte în clasament, cele care o duc acum din nou pe primul loc în Liga 2, după un final de meci cu Poli Timișoara nerecomandat cardiacilor.

 FC Universitatea Craiova

 M. Enache – Gîț, Gugu, Paramatti ( Ispas 77′), Huyghebaert –  Cristea, Albu (cpt.) – Baeten , Stoenac. (Vali Munteanu) Răducanu (Ad. Voicu 46′) – Compagno (Ciolacu 67′)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Negru, Bălan, Pop, Blidar
Antrenor: Eugen Trică

Poli Timișoara

Poli: Hindrich – D. Radu, Mera (cpt.), Scutaru, Sg. Popovici – Codrea, Cioinac (Ignea 82′) – Al. Munteanu (Radunovic 77′), R. Rus (Plazonja 61′), P. Ivanovici (A. Manea 77′) – Axente (Casado 82′)

Rezerve neutilizate: Păduraru – C. Jurj, Coadă, Bocșan
Antrenor: Dan Alexa

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 1, 2021-2022

Loc Echipă Pct
1. Sepsi OSK 42
2. FC Botoșani 41
3. FC Rapid 39
4. FC Universitatea 34
5. UTA Arad 33
6. CS Mioveni 31