Noi rețineri după scandalul când un polițist a fost tăiat cu un cuțit la mână

Trei bărbaţi, în vârstă de 22, 30 şi 28 de ani, din Craiova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, joi, după ce în urmă cu aproximativ o săptămână au fost implicați într-un scandal când un polițist a fost tăiat cu un cuțit la mână. 

politist

În data de 23 noiembrie, anul acesta, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, la o adresă din localitate, au venit mai multe persoane care provoacă scandal.

Când au ajuns la adresa indicată, a fost nevoie ca doi polițiști să execute câte un foc de avertisment, în plan vertical, pentru a-i calma pe cei prezenți acolo.

De asemenea, un alt polițist, care a imobilizat unul dintre participanții la scandal, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, a fost rănit de acesta la mâna stângă.

În continuare, polițiștii au identificat și condus la sediul Secției 6 Poliție Craiova nouă bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 56 de ani, toți din Craiova, despre care s-a stabilit că ar fi fost implicați în eveniment. Din verificările efectuate a rezultat că patru persoane ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, unde un bărbat de 56 de ani, care locuia la adresa respectivă, a fost lovit cu un obiect contondent în zona capului, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. La momentul respectiv, având în vedere comiterea infracțiunii de ultraj, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul de 31 de ani fiind reținut pentru 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Cercetările în acest caz au fost continuate de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Pentru a avea mai multe probe, poliţiştii au efectuat șase percheziţii domiciliare, la imobile folosite de persoanele implicate în eveniment.

Ulterior, în cursul zilei de ieri, în baza probatoriului administrat în acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus reţinerea pentru 24 de ore, faţă de cei trei bărbaţi de 20, 28 şi 30 de ani, care au fost implicaţi în acest eveniment”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.