Verificări în tot județul. Amenzi aplicate

Polițiștii doljeni împreună cu celelalte forțe de ordine continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. 

control covid 2

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.

În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste 420 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate aproximativ 230 de societăți comerciale, 230 de locaţii de interes, 260 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata peste 3900 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 189 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 29.000 de lei. Dintre acestea 188 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

De asemenea, având în vedere faptul că în Municipiul Craiova, orașul Bechet și comunele Ghindeni, Mischii, Cârcea, Breasta, Gogoșu si Malu Mare s-a instituit obligația de a purta masca astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte.

Nerespectarea masurilor individuale de protecție constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei.