Furt într-un autobuz RAT. Un călător a rămas fără telefonul mobil

Doi tineri din Craiova, în vârstă de 20 și 21 de ani, sunt cercetați penal, după ce, marți, i-au furat unui bărbat, în autobuz, telefonul mobil. 

furt autobuz

Fapta a fost surprinsă și de camerele de supraveghere din autobuz. Totul s-a întâmplat pe strada Brestei din Craiova.

Ieri, 14 octombrie, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Craiova au fost sesizați de un bărbat de 58 de ani, din Craiova, despre faptul că, în cursul zilei de 13 octombrie a.c., în timp ce călătorea cu un autobuz, pe strada Brestei, din Craiova, persoane necunoscute i-au sustras, din buzunarul de la spate al pantalonilor, un telefon mobil, în valoare de aproximativ 1.500 de lei.  În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Craiova au identificat 2 tineri de 20 și 21 de ani, ambii din Craiova, bănuiți de comiterea faptei respective”, spun reprezentanții IPJ Dolj.

Telefonul a fost recuperat și înapoiat păgubitului.

La finalizarea cercetărilor, dosarul penal deschis pentru comiterea infracțiunii de furt calificat urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerile corespunzătoare”, mai spun reprezentanții IPJ Dolj.

Și reprezentanții RAT Craiova au făcut un apel la călători.

Aveți mare atenție atunci când urcați și coborâți din mijloacele de comun. În aceste zile am surprins pe camerele de luat vederi din autobuzele RAT imagini cu doi tineri în timp ce sustrăgeau telefonul mobil al unui călător! RAT Craiova a transmis imaginile către organele abilitate în vederea identificării făptașilor! Pentru siguranța dumneavoastră, autobuzele RAT Craiova dispun de echipamente de înregistrare video. Vă rugăm însă să fiți foarte atenți cu telefoanele mobile, cât și gențile pentru a evita astfel de incidente neplăcute”, este mesajul directorului RAT Craiova, Sorin Manda.