Craiovean reținut pentru infracțiuni la regimul rurtier „împușcate” dintr-o dată

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Craiova, a fost reținut, miercuri, fiind bănuit de comiterea mai multor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Catuse 938x535 752x535

Acesta a fost depistat de un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova, ieri, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Bucureşti, deși avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

De asemenea, poliţiştii l-au testat pentru a se stabili dacă acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv.

Astfel, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar aparatul drugtest, un rezultat pozitiv.

Având în vedere cele constatate, bărbatului i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea lămuririi stării de fapt. Totodată, cel în cauză mai era deja cercetat în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului, întrucât, în cursul anului 2019, acesta mai fusese depistat la volan, pe strada Lămâiţei, tot de către poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova”, a declarat reprezentantul IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Anul trecut, aparatul alcooltest indicase o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul avea şi atunci suspendat dreptul de a conduce vehicule, ca urmare a comiterii altor abateri rutiere.

Craioveanul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile, va fi prezentat unităţii de parchet şi instanţei de judecată cu propunerile corespunzătoare.