Un polițist originar din Slatina, suspectat că amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că perchezițiile de la sediul Academiei de Poliție se fac în cazul amenințării cu moartea primite de jurnalista Emilia Șercan.

emilia sercan 01

Procurorii au făcut, în această dimineața, percheziții la Academia de Poliție în legătură cu amenințarea cu moartea primită de jurnalista Emilia Șercan, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, suspectul fiind un ofițer de poliție, din Slatina, angajat al Academiei.

El a fost depistat pe raza municipiului Slatina, urmând a fi adus în calitate de suspect în București în baza unui mandat de aducere. În acest caz sunt puse în aplicare două mandate de percheziție.

Pe 17 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţa că Poliţia Capitalei face verificări în ceea ce priveşte ameninţarea cu moartea primită de jurnalista Emilia Şercan şi că tratează cu responsabilitate ancheta. "Ameninţarea unei persoane este un gest incalificabil şi trebuie pedepsit aspru, cu atât mai mult cu cât este de natură să aducă atingere desfăşurării profesiei de jurnalist", a scris, pe Facebook, Carmen Dan.

Jurnalista este cea care a anunţat, pe Facebook, că a fost ameninţată. "Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire", a scris Emilia Şercan, pe Facebook, publicând o captură după mesajul primit.

X

Right Click

No right click