Tineri din Craiova, tâlhăriți de un taximetrist din Olt

Un şofer de taxi în vârstă de 41 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, duminică noapte, ar fi tâlhărit doi tineri în vârstă de 18 ani, din Craiova. 

masina politiei

Potrivit IPJ Dolj, în noaptea de 22 spre 23 februarie, taximetristul ar fi transportat cu un taxi, pe traseul Slatina - Craiova, doi tineri de 18 ani.

Tinerii s-ar fi înțeles cu bărbatul de 41 de ani să fie transportați până în Craiova contra sumei de 150 de lei, stabilind să nu mai fie pus ceasul tarifar.

De asemenea, aceștia ar fi oferit bărbatului suma de 40 de lei, pe care o aveau disponibilă, urmând ca la sosirea la destinație șoferului să îi fie remis și restul sumei datorate.

Întrucât, odată ajunși la destinație, cei doi tineri au solicitat bonul fiscal, bărbatul ar fi smuls din mâna unuia dintre ei un telefon mobil, amenințându-i totodată cu un spray iritant-lacrimogen și, ulterior, plecând cu autoturismul din zonă.

„Polițiștii au identificat bărbatul respectiv, iar în urma percheziției desfășurate aceștia au găsit telefonul mobil și un spray iritant-lacrimogen. Astfel, prejudiciul, estimat la suma de 4.000 de lei, a fost recuperat de polițiști, iar bărbatul a fost condus la sediul Secției 3 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat unității de parchet cu propunerile corespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.