ISU Dolj: italian diagnosticat cu coronavirus, turist în Craiova timp de cinci zile

Bărbatul din Italia, în vârstă de 71 de ani, care este  primul caz de coronavirus raportat în regiunea Rimini, s-a întors din Craiova, săptămâna trecută, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU.

masca chirurgicala gripa

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU, italianul a fost în Craiova, în perioada 18-22 februarie, perioadă în care a făcut mai multe vizite.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, se arată într-o informare de presă.

Bărbatul a fost internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini. A fost testat, rezultatul fiind pozitiv la coronavirus.

Potrivit unor surse locale, bărbatul de 71 de ani a închiriat o maşină de la o firmă de închirieri auto din Craiova, unde a intrat în contact cu un angajat al firmei, care i-a predat cheile şi actele. Poliştii fac verificări să vadă cu cine s-a mai întîlnit italianul în timpul vizitei făcute în Dolj.

Socrii italianului, care locuiesc în comunei Bâlteni, județul Gorj, și la care acesta a fost în vizită, au fost, marți seara, izolați la domiciliu, unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spitalul din Târgu-Jiu.

Primarul coumeni Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, spune că italianul a ajuns cu avionul la Criova, de unde a luat o mașină până în Gorj.

„Italianul a venit pe data de 18 februarie cu copilul de 10 ani, l-a lăsat la socri în satul Peşteana, apoi el a plecat la Târgu Jiu şi a stat într-un apartament pe care-l are. A doua zi s-a dus la Primărie la Drăguţeşti şi a plătit taxele şi impozitele locale. A avut întâlniri de afaceri şi a revenit marţi când şi-a luat copilul şi a plecat în Italia. Soţia nu-i venită. Soţia e acolo. A venit singur cu copilul. Ei sunt căsătoriţi de12 ani şi locuiesc în Italia. Deci, a venit pe 18 la ora 12 noaptea şi pe data de 22, sâmbătă dimineaţa, a venit şi a luat copilul şi a plecat în Italia. A venit cu avionul până la Craiova, apoi cu maşina”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni.

Italianul în vârstă de 71 de ani este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini.

sursa: Mediafax