Dosar penal pentru furt de lemne

Un dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori a fost deschis de către polițiștii doljeni, după ce cei din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Breasta au fost sesizați, în a doua zi de Crăciun, cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi furat material lemnos dintr-o pădure din comuna Sopot.

furt lemne2

În zona respectivă s-au deplasat poliţiştii, care au depistat trei bărbaţi, din Sopot, care transportau lemnele, pe DJ 606 C, cu trei căruțe.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele trei persoane, în cursul aceleiași zile, s-ar fi deplasat în pădurea din satul Beloț, de unde ar fi tăiat fără drept șapte arbori, esența gârniță, iar mai târziu ar fi revenit în pădure, de unde ar fi sustras materialul lemnos și l-ar fi transportat cu cele trei atelaje spre locuințele lor. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor și a fost predat reprezentanţilor silvici”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos.