Controale în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

O serie de verificări au fost derulate, joi, de peste 70 de polițiști de la structurile de transporturi, rutieră și ordine publică, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

trecere nivel cale ferata

Polițiștii au acționat, potrivit IPJ Dolj, atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere.

De asemenea, pe parcursul acțiunii, polițiștii au realizat și o verificare a trecerilor la nivel cu calea ferată, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor responsabili cu siguranța transporturilor.

Poliţiştii de la structurile de transporturi au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, o parte dintre acestea pentru nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată. Poliţiştii rutieri au controlat 148 de autoturisme şi au aplicat, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 24 de sancţiuni contravenționale, 16 dintre acestea vizând nerespectarea normelor referitoare la trecerile la nivel cu calea ferată”, transmit reprezentanții IPJ Dolj.

Totodată, poliţiştii de ordine publică au legitimat şi au verificat în bazele de date 42 de persoane şi au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale pentru fapte încălcare a unor norme de convieţuire socială, dar şi conform altor acte normative.

X

Right Click

No right click