Gorjeanul împuşcat de poliţişti, după ce i-a atacat cu o furcă, a murit la spital

Bărbatul din județul Gorj, care a fost împuşcat, duminică, de poliţiştii chemaţi să-l liniştească, a murit la spital, marți, după ce a fost internat cu răni grave la nivelul toracelui și abdomenului. Acesta a atacat poliţiştii cu o furcă şi a asmuţit un câine asupra lor.

politisti

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, bărbatul a murit marți din cauza rănilor grave.

„Pacientul a decedat în cursul zilei de marți. Avea plăgi împușcate extrem de grave, la nivelul toracelui și abdomenului, cele care i-au determinat și evoluția nefavorabilă și decesul", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova.

Bărbatul din comuna Borăscu, județul Gorj, a fost transportat iniţial la spitalul din Turceni, duminică, iar apoi a fost transferat la Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Gorj, poliţiştii din Motru au intervenit, duminică, în comuna Borăscu pentru aplanarea unui conflict izbucnit între o femeie şi cumnatul său, care a intrat în curtea acesteia.

Oamenii legii au fost sesizaţi de femeia din comuna Borăscu că un bărbat de 40 ani, cumnatul ei, a intrat cu forţa în curtea casei sale şi face scandal. La sosirea poliţiştilor, bărbatul a devenit şi mai agresiv, îndreptându-se în direcţia acestora cu o furcă şi provocând distrugeri la o autospecială de poliţie. De asemenea, bărbatul şi-a asmuţit câinele asupra celor doi poliţişti.

„Bărbatul a fost somat de către polițiști, aceștia executând ulterior trei focuri de avertisment în plan vertical și, întrucât acesta nu a încetat comportamentul agresiv, au executat cinci focuri de armă, cu armamentul din dotare, în direcția acestuia și unul asupra câinelui", a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Corina Scurtu.

Dosarul a fost preluat, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind efectuate cercetări pentru ultraj.

X

Right Click

No right click